Dzisiaj - już za parędziesiąt minut - Premier, a jednocześnie Minister Spraw Zewnętrznych II Federacji Nordackiej Bolesław Kirianóo von Hohenburg wyląduje swoim samolotem w Los Alexos, stolicy Państwa Westland. Celem dzisiejszego spotkania jest podpisanie od dawna wyczekiwanej i negocjowanej umowy akcesyjnej, dzięki której Westland przystąpi do jednej wielkiej nordackiej rodziny na zasadach wspólnoty autonomicznej. Kolejne informacje zostaną udzielone wkrótce.
Aktywność Premiera IIFN
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Aktywność Premiera IIFN
[attachment=0]Premier.png.cdca04a938e13997c1ac0f5bc94b6e90.png.be73df6c5faced737d8105f6f5f5f35d.png[/attachment]/monthly_2024_01/Premier.png.cdca04a938e13997c1ac0f5bc94b6e90.png.be73df6c5faced737d8105f6f5f5f35d.png.f5872b5dfcbedd71ad5c86f83b9d8fe7.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">
Dzisiaj - już za parędziesiąt minut - Premier, a jednocześnie Minister Spraw Zewnętrznych II Federacji Nordackiej Bolesław Kirianóo von Hohenburg wyląduje swoim samolotem w Los Alexos, stolicy Państwa Westland. Celem dzisiejszego spotkania jest podpisanie od dawna wyczekiwanej i negocjowanej umowy akcesyjnej, dzięki której Westland przystąpi do jednej wielkiej nordackiej rodziny na zasadach wspólnoty autonomicznej. Kolejne informacje zostaną udzielone wkrótce.
- Rising Star
Re: Aktywność Premiera IIFN
Traktat został podpisany, a Premier jest w drodze powrotnej do Achkov.
- Leonid Repulijski
- Enthusiast
Delegacja II Federacji Nordackiej dzisiaj rano wyruszyła statkiem w podróż do Cesarstwa Niemieckiego. Równo o godzinie 16:00 rządowa delegacja dobiła do portu w Szczecinie. W planach wizyty jest nawiązanie relacji pomiędzy Cesarstwem Niemieckim a II Federacją Nordacką.
https://cesarstwoniemieckie.eu/viewtopic.php?p=9389#p9389
https://cesarstwoniemieckie.eu/viewtopic.php?p=9389#p9389
- Leonid Repulijski
- Enthusiast
Podjęliśmy pierwsze kroki w zakresie zmiany kierunku naszej polityki zagranicznej. 15 lipca tekę ministra spraw zagranicznych przejął ode mnie dotychczasowy wiceminister Bolesław Kirianóo von Hohenburg, który już sprawdził się na tym stanowisku za swojej kadencji jako Premier. Jednocześnie powołałem Komitet ds. Polityki Zagranicznej - kolegialny organ koordynujący wysiłki Prezydenta, Premiera i resortu Spraw Zagranicznych w zakresie dyplomacji. Nasza trójka - Pan Prezydent @Albert Fryderyk de Espada, Minister @Bolesław Kirianóo von Hohenburg i ja jako Premier - niedługo wyruszy w pierwszą wspólną wyprawę dyplomatyczną. Odwiedzimy razem kilka państw, mówiąc jednym głosem o interesach Federacji, pomimo różnic w naszych poglądach.
- Rising Star
Wczoraj podpisaliśmy z Winkulią umowę o nawiązaniu stosunków dyplomatycznych i stowarzyszeniu, na mocy której już wkrótce Związek Winkulijski rozpocznie użytkowanie nordackich systemów informatycznych, w tym forum. Już teraz jednak wraz z całym Rządem @Tadeusz I Wielki@Markus Wettin@Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan@Kamiljan de Harlin@August de la Sparasan@Piotr Jankowski@Andrzej Ordyński gratulujemy i z niecierpliwością oczekujemy przybycia naszych wschodnich (i nie tylko) sąsiadów!
- Piotr Jankowski
- Enthusiast
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
- Piotr Jankowski
- Enthusiast
A czego tu gratulować? Też bym tak potrafił, gdyby nie to, że mi się nie chce.
- August de la Sparasan
- Collaborator
Szanowni Państwo, Drodzy Obywatele,
W dzisiejszym dniu desygnowany zostałem przez Jego Ekscelencję Prezydenta Federacji Nordackiej na urząd Premiera Federacji Nordackiej i powołałem rząd. Pierwsze posiedzenie odbędzie się w najbliższym czasie.
Pozdrawiam i dziękuję za uwagę.
DW:
@Bolesław Kirianóo von Hohenburg@Borys Zamycki
@Burek
@Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan
@Piotr Jankowski
@Tadeusz I Wielki
W dzisiejszym dniu desygnowany zostałem przez Jego Ekscelencję Prezydenta Federacji Nordackiej na urząd Premiera Federacji Nordackiej i powołałem rząd. Pierwsze posiedzenie odbędzie się w najbliższym czasie.
Pozdrawiam i dziękuję za uwagę.
DW:
@Bolesław Kirianóo von Hohenburg@Borys Zamycki
@Burek
@Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan
@Piotr Jankowski
@Tadeusz I Wielki
Ostatnio zmieniony 25 sie 2025, 19:23 przez August de la Sparasan, łącznie zmieniany 1 raz.
NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Szanowny Panie Premierze i mój drogi Krewniaku, dziękuję za powierzenie mi tak odpowiedzialnego urzędu jakim jest minister sprawiedliwości. Obiecuję, że będę należycie pełnił swoje obowiązki.