Uchwała Kongresu o zatwierdzeniu kandydatury Głównodowodzącego Zjednoczonych Sił

Zablokowany
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Uchwała Kongresu o zatwierdzeniu kandydatury Głównodowodzącego Zjednoczonych Sił

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Czcigodny Kongresie, 

15 września 2025 roku korzystając z prerogatywy nadanej mi przez Konstytucję oraz kierując się obowiązkiem moralnym, jaki spoczywa na głowie państwa, dokonałem desygnacji Obywatela Benedykta Skrzyneckiego na stanowisko Głównodowodzącego Zjednoczonych Sił.

Od tego momentu Kongres zobowiązany był niezwłocznie zatwierdzić bądź odrzucić przedstawioną przeze mnie kandydaturę Obywatela Skrzyneckiego.

Wobec utrzymującej się bezczynności Kongresu w tej sprawie, pomimo moich przypomnień, podjąłem decyzję o samodzielnym otwarciu debaty nad stosowną uchwałą. Dla wygody Kongresmenów nawet przygotowałem osobiście stosowny projekt, mimo że nie nakłada tego na mnie żaden obowiązek. Czynię to wyłącznie w poczuciu odpowiedzialności za ciągłość instytucji państwa oraz w trosce o należyte wykonywanie przez Kongres jego konstytucyjnych powinności.

DW: @Obywatel Federacji@Członek Kongresu

Art. 1.

Kongres zatwierdza kandydaturę Benedykta Skrzyneckiego na Głównodowodzącego Zjednoczonych Sił sformułowaną na drodze Rozporządzenia Prezydenta o desygnacji Głównodowodzącego z dnia 15.09.2025.

Art. 2.

Uchwała ma skutek wraz z wydaniem.

Ostatnio zmieniony 12 paź 2025, 16:41 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Re: Uchwała Kongresu o zatwierdzeniu kandydatury Głównodowodzącego Zjednoczonych Sił

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Zarządzam debatę nad niniejszym projektem, która potrwa do godziny ok. 12:30 dnia 07.10.2025.

Ostatnio zmieniony 06 paź 2025, 22:26 przez Bolesław Kirianóo von Hohenburg, łącznie zmieniany 1 raz.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Rising Star
Rising Star

Re: Uchwała Kongresu o zatwierdzeniu kandydatury Głównodowodzącego Zjednoczonych Sił

Składam wniosek formalny o skrócenie debaty i przejście do głosowania. Czy któryś z Kongresmenów @Borys Zamycki@Waksmanzechce się pod tym podpisać?

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Apprentice
Apprentice

Post autor: Borys Zamycki »

Popieram wniosek o skrócenie debaty
(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)

Gubernator Arctiq

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

Awatar użytkownika
Rising Star
Rising Star

Przechodzimy do głosowania, które zakończy się ok. 19:20 dnia 08.10.2025

Czy jesteś za przyjęciem Uchwały Kongresu o zatwierdzeniu kandydatury Głównodowodzącego Zjednoczonych Sił?

ZA []

PRZECIW []

WSTRZYMUJĘ SIĘ []

Awatar użytkownika
Rising Star
Rising Star

Czy jesteś za przyjęciem Uchwały Kongresu o zatwierdzeniu kandydatury Głównodowodzącego Zjednoczonych Sił?

ZA [X]PRZECIW []

WSTRZYMUJĘ SIĘ []