Dyskusja o przenosinach

Miejsce dyskusji Nordatczyków
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Dyskusja o przenosinach

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Drodzy @Obywatel Federacji, w związku z nadchodzącym wygaśnięciem domeny i hostingu mamy dobrą okazję, aby zmienić dostawcę usług. Śląsk Data Center ma konkurencyjne ceny, ale zdołał nam usunąć bazę danych przy migracji cPanelu i mamy z nim wcześniejsze nieprzyjemne wspomnienia.

Dobre oferty upatrzyłem u SeoHost oraz MyDevil. Proszę znawców o wtrącenie swoich trzech groszy. Klik na obrazek przenosi do strony oferty. 

MyDevil 200 zł / rok, SeoHost 205,41 zł / rok. Obecnie nasze pliki zajmują 12 GB. Bez problemu się pomieścimy na 25 GB i jeszcze będzie miejsce na back-up. 

Jest też kwestia domeny. Cesja własności nad domeną jest możliwa. @Waksman zgodził się na cesję i wysłał zgłoszenie, aby dokonać cesji na @Orjon. Ale rozpatrywanie tego zgłoszenia zajmie około 2 dni robocze. Natomiast domena wygasa już jutro. Chyba trzeba będzie opłacić tę domenę i przedłużyć na ŚLDC na kolejny rok, żebyśmy nie mieli przerwy w dostawie Nordaty. 

Przypominam, że trwa zrzutka. Im więcej zbierzemy, na tym dłużej będziemy mogli zabezpieczyć działanie naszego forum i strony. 
Ostatnio zmieniony 11 paź 2025, 17:45 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: literówka
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Re: Dyskusja o przenosinach

Post autor: Andrzej Ordyński »

Znawcą w żadnym wypadku nie jestem, ale Bastion jest na SeoHost i przez te bite dwa lata nie było jeszcze żadnych problemów. 
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Post autor: Burek »

Czy będzie miejsce na wrzucenie archiwów post-winkulijsko-staroefeńskich (z zachowaniem funkcjonalności) na jakąś subdomenę? Jestem w stanie jeszcze dołożyć jeśli będzie to do tego potrzebne.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Burek pisze: 11 paź 2025, 17:56Czy będzie miejsce na wrzucenie archiwów post-winkulijsko-staroefeńskich (z zachowaniem funkcjonalności) na jakąś subdomenę? Jestem w stanie jeszcze dołożyć jeśli będzie to do tego potrzebne.

Technicznie jest to możliwe, o ile nie zajmą więcej niż 10 GB. W przeciwnym wypadku trzeba by było zainwestować w więcej dysku. No i trzeba się spytać Nordaciarzy, czy się na takie coś zgadzają.

Ale dwa pytania: czy archiwa von Thorn są niewystarczające? Czy archiwizacja tych rzeczy w Nordacie stanowi oficjalny wniosek rządu i króla Winkulii? 
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Jakbym miał wybierać to bardziej SeoHost szczerze. Z MyDevil miałem do czynienia kilka lat temu przy okazji korzystania z CT8, i za dobrych wspomnień nie mam.
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Kamiljan de Harlin pisze: 11 paź 2025, 18:20Technicznie jest to możliwe, o ile nie zajmą więcej niż 10 GB. W przeciwnym wypadku trzeba by było zainwestować w więcej dysku. No i trzeba się spytać Nordaciarzy, czy się na takie coś zgadzają.

Ale dwa pytania: czy archiwa von Thorn są niewystarczające? Czy archiwizacja tych rzeczy w Nordacie stanowi oficjalny wniosek rządu i króla Winkulii? 

Pliki nie zajmują więcej niż 250MB.

1. Są niewystarczające przez swoją zgodność z doktryną micronation, co uniemożliwia korzystanie z wyszukiwarki.

2. Może być to oficjalny wniosek rządu i Króla, Król już wcześniej wyraził zainteresowanie takim rozwiązaniem. Podobnie zresztą jak były szef NKI.
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi
Apprentice
Apprentice

Post autor: Reza I Pahlavi »

Czyli powrót do Bastionu jest możliwy? ✌️👍💪 Super 🙏
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Piotr Jankowski »

SeoHost mam tylko dobre doświadczenia. ŚLDC - no nie wiem, ceny faktycznie dobre, ale obsługa techniczna i interface - no takie se szczerze.
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Rozumiem, że jesteśmy obecnie wygaszeni?
Awatar użytkownika
Orjon
Contributor
Contributor

Post autor: Orjon »

Informuję, że przed chwilą zakupiłem hosting na Seohoście w planie SH 2. Dzięki leockiemu kodowi zniżkowemu obniżyłem koszt zakupu hostingu w pierwszym roku. 

Dane dostępowe do panelu zostały przekazane @Kamiljan de Harlin celem dokonania migracji z SLDC. Obecny hosting, według posiadanej przeze mnie wiedzy, wygasa 1 listopada.

Domena, ze względu na to, że została opłacona już wcześniej, przez najbliższy rok będzie jeszcze na SLDC. Za rok zobaczymy, co dalej.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2025, 8:57 przez Orjon, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciastkarnia "Bez Nazwy"”