Nandyjska Wiosna?
- Peetri Romanaav
- Community Regular
Nandyjska Wiosna?
Szanowni Mieszkańcy Imperium,
wzięło mnie bardzo mocno na zagwozdkę dotyczącą naszego dalszego rozwoju Imperium. Niegdyś w jednej ze swoich pracy Prof. Ordyński (wtedy Swarzewski) napisał o trzech porach roku mirkonacji. Jak dobrze zapamiętałem nasze państwo jest aktualnie w okresie wiosny, czyli aktywne boom. Potem przychodzi stabilne lato i rok zamykamy zimą, gdzie aktywność zamiera.
Dlatego chciałbym wypracować z Wami nową strategię. Co robić? Jak przedłużyć wiosnę, może lato? A może całkowicie zniszczyć tezę doprowadzając do dojrzałości nacji? Świadomości i stałego wysokiego poziomu aktywności społecznej.
Zapraszam wszystkich obywateli do dyskusji, a także wszystkie osoby, które przeglądają naszą część forum!
wzięło mnie bardzo mocno na zagwozdkę dotyczącą naszego dalszego rozwoju Imperium. Niegdyś w jednej ze swoich pracy Prof. Ordyński (wtedy Swarzewski) napisał o trzech porach roku mirkonacji. Jak dobrze zapamiętałem nasze państwo jest aktualnie w okresie wiosny, czyli aktywne boom. Potem przychodzi stabilne lato i rok zamykamy zimą, gdzie aktywność zamiera.
Dlatego chciałbym wypracować z Wami nową strategię. Co robić? Jak przedłużyć wiosnę, może lato? A może całkowicie zniszczyć tezę doprowadzając do dojrzałości nacji? Świadomości i stałego wysokiego poziomu aktywności społecznej.
Zapraszam wszystkich obywateli do dyskusji, a także wszystkie osoby, które przeglądają naszą część forum!
Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
p.romanoff@meil.nan
- Andrzej Ordyński
- Collaborator
Re: Nandyjska Wiosna?
Stworzenie państwa w którym nigdy nie przychodzi (realiozowa) zima wymagałoby zebrania na tyle licznej grupy obywateli, że w czasie realiozy jednych, inni byliby aktywni. Bo że realiozy się zdarzają, tego wyeliminować się nie da...
Póki co udało się osiągnąć przynajmniej tyle, że forum cały czas jest aktywne, bo jak jedno państwo trochę przymiera, to inne się aktywizuje, i tak w kółko. 😉
Póki co udało się osiągnąć przynajmniej tyle, że forum cały czas jest aktywne, bo jak jedno państwo trochę przymiera, to inne się aktywizuje, i tak w kółko. 😉
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński
Premier II Federacji Nordackiej
- Vratislav Vondráček
- Rookie
Ja się nie znam zbytnio i tak szczerze moim zdaniem powinno bardziej się promować wiedzę o istnieniu nacji/uniwersum, gdziekolwiek, by przyciągnąć uwagę innych. Ponieważ aktualne pokolenie dużo siedzi w internecie i zawsze mogliby się dowiedzieć właśnie o nacjach poprzez media społecznościowe. Nie wiem ja się nie znam. 🤷♂️
- Andrzej Ordyński
- Collaborator
Vratislav Vondráček pisze: 10 gru 2025, 18:06Ja się nie znam zbytnio i tak szczerze moim zdaniem powinno bardziej się promować wiedzę o istnieniu nacji/uniwersum, gdziekolwiek, by przyciągnąć uwagę innych. Ponieważ aktualne pokolenie dużo siedzi w internecie i zawsze mogliby się dowiedzieć właśnie o nacjach poprzez media społecznościowe. Nie wiem ja się nie znam. 🤷♂️
To dobry pomysł. Jednak prowadzenie mediów społecznościowych zajmowałoby dużo czasu, a nie wiadomo, czy przyniosłoby większe efekty. Potrzebna byłaby przemyślana strategia. Może kolega ma jakiś pomysł lub byłby chętny do prowadzenia konta Nan Di na twitterku i facebooku?
- Vratislav Vondráček
- Rookie
Andrzej Ordyński pisze: 10 gru 2025, 18:10To dobry pomysł. Jednak prowadzenie mediów społecznościowych zajmowałoby dużo czasu, a nie wiadomo, czy przyniosłoby większe efekty. Potrzebna byłaby przemyślana strategia. Może kolega ma jakiś pomysł lub byłby chętny do prowadzenia konta Nan Di na twitterku i facebooku?
Hmm idąc za tokiem mojego pokolenia to ma TikToku i twitter ku może jeszcze ig było, by radę, ponieważ te inne platformy społecznościowe zrobiły się takie już no przestarzałe. Propozycja ciekawa może coś się ogarnie w najbliższym czasie.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2025, 18:17 przez Vratislav Vondráček, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andrzej Ordyński
- Collaborator
Nan Di na tiktoku? To interesujące, chciałbym to zobaczyć!
- Vratislav Vondráček
- Rookie
Andrzej Ordyński pisze: 10 gru 2025, 18:18Nan Di na tiktoku? To interesujące, chciałbym to zobaczyć!
Moim zdaniem mikronacje powinny tam zwrócić wzrok. Wracając też chciałbym to zobaczyć! 🤩😍
- Peetri Romanaav
- Community Regular
A czy Szanowny @Vratislav Vondráčekdałby radę być ambasadorem Imperium na TikToku? Nie mam jeszcze wizji, ale proponuję stanowisko. To zawsze opcja żeby kogoś więcej tu przyciągnąć.
Chciałbym, aby w końcu nastąpiło Nordackie Lato.
Peetri Romanaav
p.romanoff@meil.nan
- Vratislav Vondráček
- Rookie
Peetri Romanaav pisze: 10 gru 2025, 21:38A czy Szanowny @Vratislav Vondráčekdałby radę być ambasadorem Imperium na TikToku? Nie mam jeszcze wizji, ale proponuję stanowisko. To zawsze opcja żeby kogoś więcej tu przyciągnąć.
To będzie trudna rzecz ale bym musiał jeszcze przemyśleć zaproponowaną propozycję.
- Peetri Romanaav
- Community Regular
W takim razie czekam z niecierpliwością.
Swoją drogą, wydaje mi się, że jako osoby pełnoletnie ze stałym dochodem moglibyśmy zrobić kampanię reklamową. Im więcej równoległych projektów, tym większa szansa na stworzenie lepszych warunków na zwrócenie uwagi na nasze państwo.
Jeśli ciągle będziemy na forum Federacji to i ta na tym skorzysta.
Swoją drogą, wydaje mi się, że jako osoby pełnoletnie ze stałym dochodem moglibyśmy zrobić kampanię reklamową. Im więcej równoległych projektów, tym większa szansa na stworzenie lepszych warunków na zwrócenie uwagi na nasze państwo.
Jeśli ciągle będziemy na forum Federacji to i ta na tym skorzysta.
Peetri Romanaav
p.romanoff@meil.nan