Szczerze? wszyscy mają to w dupie i ja też powoli zaczynam

Awatar użytkownika
Damiano Robingren
Collaborator
Collaborator

Re: Szczerze? wszyscy mają to w dupie i ja też powoli zaczynam

Post autor: Damiano Robingren »

Kamiljan de Harlin pisze: 01 lut 2026, 19:18Wydać 300 zł w jeden miesiąc na reklamę to byłby duży koszt dla kilkunastoosobowej hobbystycznej społeczności cyników okrutnych. 

Funfact: Nigdy nie wydaliśmy takich pieniędzy na reklamę, by wybić pewny fanpage o rakietach (podobno największy w polsce). Realnie już bez tego slopu w naszym przypadku wystarczyłąby jednorazowa reklama za 10 PLN która na luzie zapewni 2k wyświetleń. Kwestia jest bardziej co chcemy promować...
Awatar użytkownika
Daniel Krak
Explorer
Explorer

Post autor: Daniel Krak »

Damiano Robingren pisze: 01 lut 2026, 19:39Funfact: Nigdy nie wydaliśmy takich pieniędzy na reklamę, by wybić pewny fanpage o rakietach (podobno największy w polsce). Realnie już bez tego slopu w naszym przypadku wystarczyłąby jednorazowa reklama za 10 PLN która na luzie zapewni 2k wyświetleń. Kwestia jest bardziej co chcemy promować...

Rakiety to nieco inny content - bardziej rzeczywisty, namacalny i przyszłościowy. Tylko no, z tego co wiem to żadanemu mikro nie uda się wybić na FB na zasięgach organicznych + wydaje mi się, że większosc słyszała o rakietach, a dużo mnie o wirtualnym koncepcie państwa na forum.
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Mikroświat nie jest przyszłościowy. Smutne, ale myślę, że prawdziwe, niestety.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Damiano Robingren
Collaborator
Collaborator

Daniel Krak pisze: 01 lut 2026, 23:57Rakiety to nieco inny content - bardziej rzeczywisty, namacalny i przyszłościowy. Tylko no, z tego co wiem to żadanemu mikro nie uda się wybić na FB na zasięgach organicznych + wydaje mi się, że większosc słyszała o rakietach, a dużo mnie o wirtualnym koncepcie państwa na forum.

sama rozpoznawalność tematu to nie wszystko bo dla wielu ludzi świat wirtualny jest dziś bardziej "realny" niż rakiety. Skoro tysiące ludzi w polsce grają w robloxa albo w minecrafta, tworząc de facto własne struktury państwowe albo organizując msze to sam koncept wirtualnego państwa ewidentnie działa, tylko w innym medium :?
Ostatnio zmieniony 02 lut 2026, 0:01 przez Damiano Robingren, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Damiano Robingren
Collaborator
Collaborator

August de la Sparasan pisze: 01 lut 2026, 23:59Mikroświat nie jest przyszłościowy. Smutne, ale myślę, że prawdziwe, niestety.

nie jest przyszłościowy ale nie oznacza że wszelka próba jego promocji jest skazana na porażkę
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Damiano Robingren pisze: 02 lut 2026, 0:02nie jest przyszłościowy ale nie oznacza że wszelka próba jego promocji jest skazana na porażkę

Zapewne, lecz nie z niemożności promocji wynika mój smutek, a z samego faktu nieprzyszłościowości.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Raz będzie więcej mirków, a raz mniej. Ale nigdy nie wymrzemy. Są okresy, kiedy się ludziom chce robić rzeczy, a czasem nie chce. Większość ludzi też nie gra przez całe życie w jedną grę komputerową albo ogląda filmy tylko i wyłącznie z gatunku horror. Ludzie będą się pojawiali i przychodzili. 

Jest sporo osób, które rzyga mediami (anty)społecznościowymi, brainrotem oraz szybkimi i krótkimi wyrzutami dopaminy. Kiedyś czytano sporo książek, teraz mniej, ale dalej są czytane przez ich miłośników. Zamiast prowadzić defetystyczną propagandę, róbmy to, co nam sprawia przyjemność i dystansujmy się od rzeczy przykrych. 
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była t