Posiedzenie inauguracyjne Kongresu IX kadencji

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Re: Posiedzenie inauguracyjne Kongresu IX kadencji

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Damiano Robingren pisze: 18 lut 2026, 20:56Na jakiej postawie Szanowny Panie Spikerze-Seniorze? Zgodnie z obowiązującym Regulaminem Kongresu nie wymaga się deklaracji od osób, które nie kandydują. W dodatku zgodnie z art. 4 ust. 2, jeśli w przewidzianym czasie zgłosi się tylko jeden kandydat, obejmuje on urząd Spikera bez przeprowadzania głosowania.

⬇️

Tadeusz I Wielki pisze: 18 lut 2026, 20:52Jestem przychylny ku skróceniu termin

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Post autor: Burek »

Damiano Robingren pisze: 18 lut 2026, 20:56Na jakiej postawie Szanowny Panie Spikerze-Seniorze? Zgodnie z obowiązującym Regulaminem Kongresu nie wymaga się deklaracji od osób, które nie kandydują. W dodatku zgodnie z art. 4 ust. 2, jeśli w przewidzianym czasie zgłosi się tylko jeden kandydat, obejmuje on urząd Spikera bez przeprowadzania głosowania.

Bo... czas nie minął? Chodzi o skrócenie terminu.

Edit: Boleslaw napisal to samo. Bravo opozniacz!
Ostatnio zmieniony 18 lut 2026, 21:00 przez Burek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Damiano Robingren
Collaborator
Collaborator

Post autor: Damiano Robingren »

sorki mikro szponcik musi być
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Nie wymaga się deklaracji, ale ja takiej oczekuje żeby skrócić czas zgłaszania się kandydatów, i żeby zgodzić się na pana wniosek, bo czas jeszcze nie minął. Zostało jeszcze ok. 14 godzin do końca zgłaszania kandydatur, i w ciągu tylu godzin pani @Elisa Kirianóo von Hohenburg może jeszcze podjąć ostateczną decyzję na temat tego czy chce kandydować.

edit: aha bravo opozniacz
Ostatnio zmieniony 18 lut 2026, 21:05 przez Tadeusz I Wielki, łącznie zmieniany 1 raz.
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Elisa von Rozmarinowa
Explorer
Explorer

Post autor: Elisa von Rozmarinowa »

Tadeusz I Wielki pisze: 18 lut 2026, 21:05Nie wymaga się deklaracji, ale ja takiej oczekuje żeby skrócić czas zgłaszania się kandydatów, i żeby zgodzić się na pana wniosek, bo czas jeszcze nie minął. Zostało jeszcze ok. 14 godzin do końca zgłaszania kandydatur, i w ciągu tylu godzin pani @Elisa Kirianóo von Hohenburg może jeszcze podjąć ostateczną decyzję na temat tego czy chce kandydować.

edit: aha bravo opozniacz

Ja zgłaszam moją kandydaturę na Spikera, ale ja będę w nowym rządzie tym Ministerką spraw Wewnętrznych to nie można mieć dwóch funkcji na raz? - W tym mam dylemat
Ostatnio zmieniony 18 lut 2026, 21:26 przez Elisa von Rozmarinowa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Elisa von Rozmarinowa
Explorer
Explorer

Post autor: Elisa von Rozmarinowa »

Elisa Kirianóo von Hohenburg pisze: 18 lut 2026, 21:26Ja zgłaszam moją kandydaturę na Spikera, ale ja będę w nowym rządzie tym Ministerką spraw Wewnętrznych to nie można mieć dwóch funkcji na raz? - W tym mam dylemat

Powiedzcie mi to jest zgodnie z prawem mieć te dwie funkcje na raz
Awatar użytkownika
Damiano Robingren
Collaborator
Collaborator

Post autor: Damiano Robingren »

Elisa Kirianóo von Hohenburg pisze: 18 lut 2026, 21:28Powiedzcie mi to jest zgodnie z prawem mieć te dwie funkcje na raz

Kochana Pani Kongresmen, to jest II Federacja, tutaj jest to wręcz wymagane  do prawidłowego funkcjonowania naszego państwa.<