Gdzie program wyborczy?
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Gdzie program wyborczy?
Halo, @Bolesław Kirianóo von Hohenburg, @Waksman, @Damiano Robingren? Jak mam zagłosować w wyborach, skoro Wasze komitety nie opublikowały nawet swoich programów wyborczych? Oczekujecie ode mnie, że będę głosować na ślepo albo biorąc pod uwagę wyłącznie moje osobiste sympatie do konkretnych osób?

- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Re: Gdzie program wyborczy?
1. Wolność jednostkii i autonomii
2. Reforma sądownicza, zastąpimy jednego NSF zdecentralizowanym wymiarem sprawiedliwości
3. Darmowe pączki dla każdego
4. Utrzymanie polityki Nordaty Zwycięskiej na arenie międzynarodowej
2. Reforma sądownicza, zastąpimy jednego NSF zdecentralizowanym wymiarem sprawiedliwości
3. Darmowe pączki dla każdego
4. Utrzymanie polityki Nordaty Zwycięskiej na arenie międzynarodowej
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
1. Reforma Kongresu i jego regulaminu, w tym wprowadzenie weta obywatelskiego oraz ułatwienie przepisów dotyczących procedowania obywatelskich projektów ustaw
2. Zwiększona współpraca z NUI w sprawie rozwoju nordackich systemów informatycznych = szybszy rozwój informatyczny
3. Utworzenie tzw. „więzi federalnej”, tzn. ducha narodowego, poprzez cykliczną organizację narracji i wydarzeń w różnych częściach II Fedetacji,
4. Zakończenie monopolu na władzę, który panuje tu od dłuższego czasu.
2. Zwiększona współpraca z NUI w sprawie rozwoju nordackich systemów informatycznych = szybszy rozwój informatyczny
3. Utworzenie tzw. „więzi federalnej”, tzn. ducha narodowego, poprzez cykliczną organizację narracji i wydarzeń w różnych częściach II Fedetacji,
4. Zakończenie monopolu na władzę, który panuje tu od dłuższego czasu.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2026, 19:28 przez Użytkownik Usunięty 233511, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Dobra, mamy przynajmniej po 4 punkty. Głos oddany, ale z ciężkim wahaniem.

- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Waksman pisze: 12 lut 2026, 19:241. Reforma Kongresu i jego regulaminu, w tym wprowadzenie weta obywatelskiego
Poproszę to weto obywatelskie. Czuję się trochę oszukany - głosowałem za tym i nie ma.
Waksman pisze: 12 lut 2026, 19:243. Utworzenie tzw. „więzi federalnej”, tzn. ducha narodowego, poprzez cykliczną organizację narracji i wydarzeń w różnych częściach II Fedetacji,
Świetnie! To od kiedy rząd zaczyna? Proponuję objazd po wszystkich regionach: Komarchia, Klindia, Kiriowie, Muratyka.

- Damiano Robingren
- Collaborator
Kamiljan de Harlin pisze: 18 mar 2026, 21:24Poproszę to weto obywatelskie. Czuję się trochę oszukany - głosowałem za tym i nie ma.
ogarniemy to na drugim posiedzeniu kongresu mniej więcej za tydzień powinno być już ogarnięte
Kamiljan de Harlin pisze: 18 mar 2026, 21:24Świetnie! To od kiedy rząd zaczyna? Proponuję objazd po wszystkich regionach: Komarchia, Klindia, Kiriowie, Muratyka.
ogarniemy
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Kamiljan de Harlin pisze: 18 mar 2026, 21:24Poproszę to weto obywatelskie. Czuję się trochę oszukany - głosowałem za tym i nie ma.
Ależ spokojnie - minęło zaledwie kilka dni, a przed nami kilka miesięcy sprawowania władzy. No ale - osobiście wstawię się u Premiera o szybszą realizację tego punktu naszego programu.
Kamiljan de Harlin pisze: 18 mar 2026, 21:24Świetnie! To od kiedy rząd zaczyna? Proponuję objazd po wszystkich regionach: Komarchia, Klindia, Kiriowie, Muratyka.
Tu muszę przyznać, że idea objazdowa to dobry pomysł. Proszę uzbroić się w cierpliwość. Myślę, że w przeciągu kilku dni spotkamy się jak nie w Achkovie, to w Kirianopolu 😉