Obrady Rady NUI

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Re: Obrady Rady NUI

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Burek pisze: 18 mar 2026, 21:34z jakiej racji Plejek żądał jakichkolwiek dostępów (skoro został pozbawiony funkcji technika?)

Z racji bycia Premierem II Federacji Nordackiej. To chyba samo przez się się rozumie....

Burek pisze: 18 mar 2026, 21:34A co ma bycie Ministrem Spraw Państwowych do dostępów do panelu...

To, że jestem w rządzie, i cokolwiek do gadania mam w tym, kto ten dostęp ma, a kto nie, jak widać. Jako MSP zależy mi na utrzymaniu ciągłości II Federacji oraz tym, żeby do panelu w SeoHoście dostęp posiadały osoby godne zaufania. Taką osobą nie jest @Bolesław Kirianóo von Hohenburg w pryzmacie ostatnich wydarzeń, i co do tego myślę, że kolega się zgodzi.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2026, 21:36 przez Użytkownik Usunięty 233511, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Orjon
Contributor
Contributor

Post autor: Orjon »

Pozwolę sobie doprecyzować, bo doszło do lekkiego nadużycia: Harlin dostał informację o zmianie i nowych dostępach bezpośrednio ode mnie, i nie była ona z kimkolwiek konsultowana. Stwierdziłem po prostu, że mogę mu w tej kwestii zaufać.
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Post autor: Burek »

Waksman pisze: 18 mar 2026, 21:36Z racji bycia Premierem II Federacji Nordackiej. To chyba samo przez się się rozumie....

Bycie premierem nie uprawnia do jakikolwiek dostępów czy funkcji w systemach administratorskich. Widać, że macie za nic całą idee NUI.

To, że jestem w rządzie, i cokolwiek do gadania mam w tym, kto ten dostęp ma, a kto nie, jak widać. Jako MSP zależy mi na utrzymaniu ciągłości II Federacji oraz tym, żeby do panelu w SeoHoście dostęp posiadały osoby godne zaufania. Taką osobą nie jest @Bolesław Kirianóo von Hohenburg w pryzmacie ostatnich wydarzeń, i co do tego myślę, że kolega się zgodzi.

Rozumiesz, że serwisy są własnością całej społeczności NUI, a nie tylko II FN..? I rząd II FN nie może samowolnie decydować o takich rzeczach?
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Burek pisze: 18 mar 2026, 21:39Bycie premierem nie uprawnia do jakikolwiek dostępów czy funkcji w systemach administratorskich. Widać, że macie za nic całą idee NUI.

To dziwne, bo idąc samą logiką Rady NUI osobą reprezentatywną ze strony II FN jest jej premier... No więc?

Burek pisze: 18 mar 2026, 21:39Rozumiesz, że serwisy są własnością całej społeczności NUI, a nie tylko II FN..? I rząd II FN nie może samowolnie decydować o takich rzeczach?

Tak, ale II FN jako depozytariusz sprawuję odpowiedzialność za całość w myśl Traktatu. Toteż II FN podjęła działania mające na celu zabezpieczenie bytności tak II FN, tak Winkulii i innych miałych państw.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2026, 22:15 przez Użytkownik Usunięty 233511, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Waksman pisze: 18 mar 2026, 21:46To dziwne, bo idąc samą logiką Rady NUI osobą reprezentatywną ze strony II FN jest jej premier... No więc?

Reprezentantem w radzie, nie osobą mającą posiadac jakiegolwiek uprawnienia techniczne ex officio... Nie próbuj nikogo zgaslightować, plejek próbował dokonać zamachu łżąc Orjonowi.

Waksman pisze: 18 mar 2026, 21:46Tak, ale II FN jako depozytariusz sprawuję odpowiedzialność za całość w myśl Traktatu. Toteż II FN podjęła działania mające na celu zabezpieczenie bytności tak II FN, jak Winkulii i innych miałych państw.

Nie daje mu to takich uprawnień.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2026, 21:50 przez Burek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Burek pisze: 18 mar 2026, 21:50Reprezentantem w radzie, nie osobą mającą posiadac jakiegolwiek uprawnienia techniczne ex officio... Nie próbuj nikogo zgaslightować, plejek próbował dokonać zamachu łżąc Orjonowi.

Znaczy wiesz, żeby slowom Traktatu o NUI stało się zadość, nam potrzeba jednego zarządzenia... Ale powtarzam - nam nie chodzi o robienie na złość komukolwiek. Nam zależy na trwałości i ciąglości II Federacji Nordackiej, nic innego.
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Waksman pisze: 18 mar 2026, 21:58Znaczy wiesz, żeby slowom Traktatu o NUI stało się zadość, nam potrzeba jednego zarządzenia...

Co?