Folkstag (Trybuna Ludowa) to najwyższy organ ustawodawczy, w którym zasiadają wszyscy obywatele. To właśnie tutaj tworzone i uchwalane są prawa obowiązujące w Związku Winkulijskim.
No niezbyt chybiony, bo JKM jest stety-niestety jednym z najbardziej aktywnych obywateli. Ty się uaktywniłeś nagle jak królik z kapelusza, po to żeby trollować (przyznaj się w końcu, że jesteś takim samym trollem jak i ja), i śmiesz krytykować Króla, który aktywny był (w czasie, gdy Ciebie nie było)?
Aż boję się zapytać czym jest to dbanie o interes Winkulii według rządu - wyzywanie premiera sąsiedniego państwa od zjebów i nawoływanie do dymisji, nazywanie współobywateli kurwami Waksmana, wspieranie separatystów na Umelu i w Kiranii (fakt, faktem sytuację zażegnano, ale i tak sytuacja godna politowania) i to tylko dlatego, że JKM Mikołaj nie może pogodzić się ze stratą większości parlamentarnej w FN.
Przecież większość to ja robiłem, a nie Mikołaj.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2026, 23:27 przez Burek, łącznie zmieniany 1 raz.
(...) wspieranie separatystów (...) w Kiranii (fakt, faktem sytuację zażegnano, ale i tak sytuacja godna politowania) i to tylko dlatego, że JKM Mikołaj nie może pogodzić się ze stratą większości parlamentarnej w FN.
Radzę się jednak nie wypowiadać na tak ważkie tematy zarówno nie wiedząc, jak i nie mając intencji dowiedzieć się szczegółów sprawy. Polityka winkulijska polityką winkulijską, ale nie będę się godził na takie insynuacje, kiedy informacje odnośnie przyczyny tamtych wydarzeń są publicznie dostępne.
Burek pisze: 18 mar 2026, 23:27No niezbyt chybiony, bo JKM jest stety-niestety jednym z najbardziej aktywnych obywateli. Ty się uaktywniłeś nagle jak królik z kapelusza, po to żeby trollować (przyznaj się w końcu, że jesteś takim samym trollem jak i ja), i śmiesz krytykować Króla, który aktywny był (w czasie, gdy Ciebie nie było)?
Tak, i dlatego pytam się o twoją definicję racji stanu
Burek pisze: 18 mar 2026, 23:27No niezbyt chybiony, bo JKM jest stety-niestety jednym z najbardziej aktywnych obywateli. Ty się uaktywniłeś nagle jak królik z kapelusza, po to żeby trollować (przyznaj się w końcu, że jesteś takim samym trollem jak i ja), i śmiesz krytykować Króla, który aktywny był (w czasie, gdy Ciebie nie było)?
W którym momencie z nieobecności Króla przeszliśmy na nieobecność obywateli? Czy moja nieobecność odbiera mi prawo o pisaniu o nieobecności innych? Król był średnio aktywny zarówno gdy byłem, jaki i gdy mnie nie było. Zresztą nie ma co się dziwić. Jest JKM w pierwszej kolejności kirańczykiem, w którejś tam kolejności nordaciarzem (a może nordaciarzem najpierw, kwestia spojrzenia) a dopiero gdzieś na końcu winkulijczykiem. I nie ma za bardzo za co JKM obwiniać. Korona spadła tak nagle, co było zdecydowanie moim błędem (na pewno nie pierwszym i nie ostatnim). Dlatego tym bardziej musimy zadbać, aby Król był w przyszłości jak najbardziej związany z naszym państwem.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2026, 23:50 przez Artur Kardacz, łącznie zmieniany 1 raz.