Projekt ustawy o zapobieganiu ingerencji wyborczej

Folkstag (Trybuna Ludowa) to najwyższy organ ustawodawczy, w którym zasiadają wszyscy obywatele. To właśnie tutaj tworzone i uchwalane są prawa obowiązujące w Związku Winkulijskim.

Moderator: Moderator w Winkulii

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Re: Projekt ustawy o zapobieganiu ingerencji wyborczej

Post autor: Burek »

Przedłużam debatę do 25 marca włącznie.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Moja krótka propozycja nowelizacji Konstytucji...

Do artykułu XXII Małej Karty Związku Winkulijskiego dodaje się zdanie: "Obywatel nabywa prawo do głosowania w wyborach, w Folkstagu i w Stanach Generalnych 28 dnia po przyjęciu do wspólnoty obywatelskiej."

Taki przepis pozwala dalej wszystkim obywatelom, w tym nowym, uczestniczyć w pracach Folkstagu i Stanów Generalnych, nie wymaga zmiany innych przepisów, ale efektywnie odbiera prawo do głosowania spadochroniarzom. 
Ostatnio zmieniony 21 mar 2026, 15:10 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

To jeszcze przedłużać czy robić głosowanie?
Awatar użytkownika
Erik Otton von Hohenburg
Apprentice
Apprentice

Post autor: Erik Otton von Hohenburg »

Ze swojej strony nie mam nic do dodania, popieram projekt złożony przez JE Kamiljana de Harlina.
Awatar użytkownika
Henryk Wespucci
Newbie
Newbie

Post autor: Henryk Wespucci »

Wasza Ekscelencjo,

wnoszę o skrócenie debaty i niezwłoczne przejście do głosowania nad rozwiązaniem zaproponowanym przez Kamiljana de Harlina.
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Zamykam debatę i wyznaczam głosowanie nad projektem Harlina do 8 kwietnia włącznie.
Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Apprentice
Apprentice

Post autor: Artur Kardacz »

Za
Awatar użytkownika
Henryk Wespucci
Newbie
Newbie

Post autor: Henryk Wespucci »

Za
Awatar użytkownika
Erik Otton von Hohenburg
Apprentice
Apprentice

Post autor: Erik Otton von Hohenburg »

Za
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Głosuję ZA.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Folkstag”