Drodzy Obywatele!
Szanowni Goście Zagraniczni!
II Federacja Nordacka stanęła w obliczu kryzysu. Stało się tak po tym, jak (były już) Premier Damiano Robingren wraz z (byłym) Ministrem ds. Państwowych Kasparem Venrirem Waksmanem-Dëterem po popełnieniu licznych nieprawidłowości i wywołaniu stanu kompletnego chaosu na Nordacie próbowali zakończyć istnienie jej państwowości. Zapewniamy, że nie udało im się to. Prezydent i Premier wraz z Rządem Federacji dążą do ustabilizowania sytuacji i pracują nad pokojowym, zgodnym z prawami demokratycznego i suwerennego państwa rozwiązaniem zaistniałych problemów.
Dziękujemy wszystkim, którzy wspierają Nordatę i jej idee.
Chwała Nordacie!August de la Sparasan
Prezydent II Federacji NordackiejTRINITZ
Premier II Federacji Nordackiej
Oświadczenie Władz FN ws. ostatnich wydarzeń
Moderator: Moderator w Winkulii
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Oświadczenie Władz FN ws. ostatnich wydarzeń
Prezydent i Premier II Federacji Nordackiej wydali wspólne oświadczenie ws. ostatnich wydarzeń:
- Artur Kardacz
- Apprentice
Re: Oświadczenie Władz FN ws. ostatnich wydarzeń
Okej, dało się zauważyć. Jaki to ma związek z nami?
- Rising Star
- Erik Otton von Hohenburg
- Apprentice
- Rising Star
Akurat wysadzić nie (nie tym razem przynajmniej), ale przejąć dla siebie - jak najbardziej. Na szczęście żadnych uprawnień nie dostał, więc państwom-członkom NUI nie grozi żadne obniżenie jakości funkcjonowania.
- Artur Kardacz
- Apprentice
- Rising Star
Przejąć forum? Wmawiając mi, że ocali to Nordatę i doprowadzi do odwołania secesji Muratyki, a jeszcze wcześniej manipulując Orjona, że Premier FN ma władzę nad systemami NUI (nie ma ofc, nie tak działa prawo międzynarodowe).
Zachęcam do zapoznania się z materiałem dowodowym w wątku jego sprawy w dziale nordackiego NSF, jest tam poparcie wszystkiego o czym mówię btw.
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2026, 21:36 przez Bolesław Kirianóo von Hohenburg, łącznie zmieniany 1 raz.
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 08 kwie 2026, 21:30Akurat wysadzić nie (nie tym razem przynajmniej), ale przejąć dla siebie - jak najbardziej. Na szczęście żadnych uprawnień nie dostał, więc państwom-członkom NUI nie grozi żadne obniżenie jakości funkcjonowania.
Nie no naprawdę. Wszystkiego bym się po tobie w obecnej sytuacji spodziewał, ale nie tego, że tak bezczelnie i z tak dużą pewnością siebie pójdziesz kłamać na mój temat, i to jeszcze tutaj.
Wiesz dobrze, że pełne dostępy były mi tylko i wyłącznie potrzebne do rozwijania systemów informatycznych Nordaty. Tak stworzyłem to forum, CAŁĄ STRONĘ GŁÓWNĄ, i wszystkie inne towarzyszące systemy. Jedocześnie pracowałem nad swoim największym dziełem, czyli WSG2, żeby Ewunia miała w co grać. Sam przyznałeś, że Z BÓLEM GŁOSOWAŁEŚ ZA WYRZUCENIEM MNIE Z NUI. No to kurwa o co ci chodzi, że tak niegrzecznie zapytam? Bo to już jest naprawdę zwykłe i perfidne świństwo.
- Rising Star
Waksman pisze: 08 kwie 2026, 22:24Wiesz dobrze, że pełne dostępy były mi tylko i wyłącznie potrzebne do rozwijania systemów informatycznych Nordaty.
Nie zamierzam się w tym dziale kłócić, więc odpowiadam krótko i ostatni raz - gdyby o to ci chodziło, przyjąłbyś ofertę uzyskania API, które by ci w zupełności wystarczyło do rozwijania systemów informatycznych Nordaty. Nie przyjąłęś, a z grupki rządowej wiemy już teraz co w międzyczasie pisałeś o mnie, o NUI i o FN. Proszę, przenieśmy tę dyskusję gdzieś indziej jeśli dalej chcesz polemizować.