Komitet Odnowy SRW

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Re: Komitet Odnowy SRW

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Ewe Novak pisze: 15 kwie 2026, 18:472. Oczekujemy od powyższych władz, by zabezpieczyć interesy ludu westlandzkiego na południu tj. Koribii, gdzie tysiące Kugarów, narodu podzielonego między Westland a Muratykę, zamieszkuje te tereny. Znaleźli się oni w bardzo trudnej sytuacji, ponieważ wiele rodzin jest rozdzielona między granicą FN a Muratyki, gdzie obecnie nie ma mowy o jej przekroczeniu. Jest to niezwykle trudna sytuacja, która zmusza do natychmiastowego podjęcia właściwych działań. Należy przy tym powiedzieć, że lud westlandzki w pełnej swej sile da wsparcie rządowi FN i Monarchii Kiryjskiej w ramach jakichkolwiek wypadków.

Jako przedstawiciel władz muratyckich mogę tu publicznie zadeklarować, że nie zamierzamy utrudniać ruchu granicznego między naszym państwem, a Westlandem. Rozumiem obawy o rozdzielenie rodzin - tu musimy serdecznie podziękować obecnej władzy federalnej, dzięki której jest jak jest. Ale bez obaw - jeszcze dzisiaj mogę wydać stosowną rekomendację dla Muratyckiej Straży Granicznej, aby w przypadku odwiedzin rodziny w Muratyce zezwalać na wjazd obywatelom II Federacji.
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

II Federacja Nordacka docenia ten gest. Jeśli faktycznie deklaracja ta zostanie wdrożona, będzie to miła odmiana w naszych dotychczasowych relacjach.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

August de la Sparasan pisze: 15 kwie 2026, 21:09II Federacja Nordacka docenia ten gest. Jeśli faktycznie deklaracja ta zostanie wdrożona, będzie to miła odmiana w naszych dotychczasowych relacjach.

Tu nie chodzi o II FN, tu chodzi o Westland. Proszę sobie nie dopowiadać. Obywatele nie-westlandcy dalej nie będą wpuszczani na nasze terytorium i to się nie zmieni. Przynajmniej w najbliższym czasie. Doszły do nas słuchy o kyriańskich planach o których nie mogę mówić publicznie, ale to właśnie one są podstawą do zawracania osób z paszportem kyrjańskim na granicy. Jak pan „prezydent” chce wiedzieć więcej to polecam skonsultować się ze swoim panem bolkiem.
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Waksman pisze: 15 kwie 2026, 19:17Ale bez obaw - jeszcze dzisiaj mogę wydać stosowną rekomendację dla Muratyckiej Straży Granicznej, aby w przypadku odwiedzin rodziny w Muratyce zezwalać na wjazd obywatelom II Federacji.

Waksman pisze: 15 kwie 2026, 21:37Tu nie chodzi o II FN, tu chodzi o Westland. Proszę sobie nie dopowiadać. Obywatele nie-westlandcy dalej nie będą wpuszczani na nasze terytorium i to się nie zmieni. 

Bravo logika wypowiedzi!

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 15 kwie 2026, 21:38Bravo logika wypowiedzi!

nie sądzę, żebyś był odpowiednią osobą do wytykania mi braku logiki w wypowiedziach panie „niekonsekwentny secesjonisto”.
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Waksman pisze: 15 kwie 2026, 21:59nie sądzę, żebyś był odpowiednią osobą do wytykania mi braku logiki w wypowiedziach panie „niekonsekwentny secesjonisto”.

ad personam wchodzi ostro ig

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Ewe Novak
Apprentice
Apprentice

Post autor: Ewe Novak »