Spontanicznie Wielka Radość (9 lat Volkianu)

Moderator: Moderator w Winkulii

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Henryk Wespucci
Newbie
Newbie

Spontanicznie Wielka Radość (9 lat Volkianu)

Post autor: Henryk Wespucci »

Od kilku dni w całym Volkianie rzecz dzieje się radosna. Ludność tłumnie gromadzi się na placach, bulwarach, rynkach, alejach, chodnikach i na torowiskach (tego jednak nie polecam). Cieszą się dzieci i dorośli. Cieszy się rolnik i uczony. Radosny nastał dzień.

Jak podkreślają organizatorzy - zupełnie spontanicznie - bez wcześniejszej zapowiedzi dzieci ze szkół wyszły i przygotowały barwne widowiska słowno-muzyczne o Volkianie i Partii i o Najwspanialszym Prezydencie Wespuccim, który wyzwolił Volkian z niewoli imperialnego Learvén, który niesie na swych barkach ciężar walki z nowymi siłami, wrogimi Volkianowi.

Radość tym większa, że to już 9 lat Volkianu! 12.04.2017 powstał Volkian. Sto lat, albo chociaż 10 xD. 9 to też dobry wynik xD. I tak. Spontanicznie zobaczyłem, że już minęło 9 lat.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: Spontanicznie Wielka Radość (9 lat Volkianu)

Post autor: Kamiljan de Harlin »

100 lat i jeszcze więcej!
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Wielu kolejnych lat życzy II Federacja Nordacka!

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Erik Otton von Hohenburg
Apprentice
Apprentice

Post autor: Erik Otton von Hohenburg »

Niech żyje Volkian i rozkiwta przez wiele kolejnych lat, tak samo jak przyjazń winkulijsko-volkiańska!
Awatar użytkownika
Tarsycjusz Operar
Apprentice
Apprentice

Post autor: Tarsycjusz Operar »

W imieniu Rady Państwa Ludowej Republiki Magnifikatu przesyłam obywatelom Socjalistycznej Republiki Volkianu z okazji dziewiątej rocznicy założenia państwa serdeczne pozdrowienia oraz życzenia dalszego rozwoju społeczno-gospodarczego i podejmowania najlepszych decyzji na drodze umacniania bezklasowego społeczeństwa.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2026, 22:32 przez Tarsycjusz Operar, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkian”