Armia poszukuje kontraktorów

Chcesz zostać wojskowym? Zajrzyj do działu Zjednoczonych Sił i dołącz do federacyjnych sił zbrojnych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Armia poszukuje kontraktorów

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Powoli zabieram się za organizowanie tego bajzlu a że chcę mieć to ładnie przygotowane sprawia że nadwyżka realu nie pomaga w osiągnięciu tego celu, więc dla spragnionych radzę uzbroić się w cierpliwość.

Tymczasem chcę poruszyć następną niezwykle ważną kwestię. 

Zjednoczone siły w pierwszej kolejności będą korzystać ze sprzętu z demobilu po armiach prowincjonalnych w większości sprzęcie WAR.

To rozwiązanie jest tymczasowe i potrzeba nam będzie stałych kontraktorów i producentów zaopatrujących armię. Mówimy tu praktycznie o wszystkim, broń ręczna, pojazdy, transportery opancerzone, czołgi, artyleria, samoloty czy okręty. 

Zawsze można stworzyć dedykowane państwowe zakłady wojskowe które by się tym zajęły ale w pierwszej kolejności chciałbym wykorzystać często prywatne podmioty.

Dlatego też słucham propozycji @Obywatel Federacji, ze swojej a zarazem muratyckiej strony mogę zaoferować następujące wsparcie. 

• Atlas Monerskap - samoloty i broń piechoty

• Stocznia Jerngard - okręty 

• Krajowe Zakłady Zbrojeniowe - pojazdy, czołgi, artyleria 

Nie jestem aż tak zaznajomiony ale jeżeli wcześniej istniały w prowincjach jakieś koncerny zbrojeniowe lub podobne przedsiębiorstwa można by je wykorzystać. Jeżeli nie to może akurat ktoś się zdecyduje żeby taką założyć. 

I nie mówimy tu o jakiś przetargach, to jest osobna kwestia na potem. Na razie skupiamy się na znalezieniu kontraktorów którzy będą produkować wyposażenie z jakiego korzystać będą ZS.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Re: Armia poszukuje kontraktorów

Post autor: Piotr Jankowski »

Zapraszam do zapoznania się z ofertą Winstona.
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

O, bardzo fajnie. Dobrze że mamy już przynajmniej jedną propozycję. Mam jeszcze pytanie odnośnie samochodów ciężarowych. Czy istniałaby możliwość przerobienia nadwozia aby samochód przerobić na cysternę?

DW: @Piotr Jankowski

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Piotr Jankowski »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 02 gru 2023, 13:22Czy istniałaby możliwość przerobienia nadwozia aby samochód przerobić na cysternę?

Tak, Winstona Peura możemy przystosować do transportu paliwa.
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Dobre i to że mamy przynajmniej jednego chętnego. 

Nie tylko ile czasu możemy jeszcze z tym wszystkim zwlekać gdyż przydałoby się już zabrać za rozpisywanie sprzętu na wyposażeniu ZS.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

No dobrze czas nam się skończył, biorę się za kompletowanie wyposażenia dla ZS z tego co mamy.

Rozumiem że mogę skorzystać z propozycji @Piotr Jankowski przy czym prosiłbym o przygotowanie również wariantu cysterny o jakiej wspominaliśmy. 

Możliwe że będę miał jeszcze jakieś zamówienia dla pańskiej firmy ale do tego przejdziemy w swoim czasie. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Myślę, że należy odkopać ten wątek. Z odejściem Muratyki spora część rozwiniętego przemysłu zbrojeniowego została utracona, a bądź co bądź żołnierze muszą mieć z czego strzelać i na czym jeździć.  Mam pewien plan, niemniej najpierw chętnie poznałbym zdanie @Kamiljan de Harlin, osoby, z racji stanowiska, najlepiej zorientowanej w temacie.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zjednoczone Siły”