Umiędzynarodowienie forum

Miejsce dyskusji Nordatczyków
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Re: Umiędzynarodowienie forum

Post autor: August de la Sparasan »

Może całkiem zrezygnujmy z umieszczania tam mapy? Da to więcej przestrzeni na napis i/lub flagi bądź godła. Możnaby również po prostu zastosować uniwersalny napis "Forum Nordackiej Unii Informatycznej", ale pewnie estetyka by na tym ucierpiała. Nie trzebaby za to aktualizować tego w razie zmiany wśród państw członkowskich NUI.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Mapę można wyrzucić, chyba że zastąpimy ją mapą fizyczną Nordaty – bez żadnych granic narysowanych. Ewentualnie globusem pollinu wycentrowanym na Nordatę? Taka kulka by wyglądała ciekawiej niż przycięta mapka.

Moim zdaniem symbole państw (flagi lub godła) to obowiązkowy element identyfikacji graficznej forum. Owszem, trzeba będzie to aktualizować na bieżąco, ale taka praktyka zwiększy podmiotowość i autonomię państw. Nikt nie powinien czuć się wykluczony na wspólnym forum. 

Jeśli chodzi o logo forum, to można je wymienić na logo NUI albo jakiś fikuśny napis NORDATA. 

[attachment=0]image.png[/attachment]/monthly_2026_04/image.png.9a53b46bf81099ac677d5fc3ebccbe7f.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Kamiljan de Harlin pisze: 25 kwie 2026, 23:36Ewentualnie globusem pollinu wycentrowanym na Nordatę?

Globus może być kontrowersyjny, w końcu według niektórych Pollin jest płaski. (Nie, nie piszę tego poważnie)

Kamiljan de Harlin pisze: 25 kwie 2026, 23:36Jeśli chodzi o logo forum, to można je wymienić na logo NUI albo jakiś fikuśny napis NORDATA. 

Może dajmy i logo NUI (ładne jest) I napis NORDATA, co by nowoprzybyli nie byli aż tak zagubieni?

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Zgadzam się z przedmówcami, poza tym, że nie wywalałbym mapki która jest imo mega fajna będąc zaktualizowaną, ale należałoby właśnie zamiast regionów członkowskich FN zakolorować państwa członkowskie NUI (a właściwie forum NUI, bo wtedy obejmujemy te wszystkie narracjokracje). W szczególności zaś nie wywalałbym herbów; wiadomo, trzeba to co jakiś czas aktualizować, ale jest warto.

Danie wielkiego fikuśnego napisu NORDATA byłoby fajne, bo wkurzyłoby wszystkich wydumanych "antyefeńskich pannordatystów", których się nam ostatnio sporo wylęgło. Druga Federacja i Nordacka Unia Informatyczna są doskonałymi interpretatorami i kontynuatorami idei pannordackiej.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Wrzucam logo NUI dopóki nie znajdziemy czegoś lepszego. 

Strukturę forum już zmieniłem w oparciu o ustalenia z dyskusji.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Tak szczerze to mam prośbę. Ten skrypt określający, kto stracił obywatelstwo wskutek nieaktywności dalej istnieje? Nie ukrywam, że by mi się przydał. Nie żeby był absolutnie niezbędny, zwyczajnie nie zaszkodziłoby mieć takowy w przyszłości pod ręką.

EDIT: Kurczę, miało być w tym drugim temacie. Za dużo wątków o forum NUI i człowiek się gubi.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2026, 13:47 przez August de la Sparasan, łącznie zmieniany 1 raz.

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

August de la Sparasan pisze: 10 maja 2026, 13:39Tak szczerze to mam prośbę. Ten skrypt określający, kto stracił obywatelstwo wskutek nieaktywności dalej istnieje? Nie ukrywam, że by mi się przydał. Nie żeby był absolutnie niezbędny, zwyczajnie nie zaszkodziłoby mieć takowy w przyszłości pod ręką.

EDIT: Kurczę, miało być w tym drugim temacie. Za dużo wątków o forum NUI i człowiek się gubi.

Istnieje, tylko uruchamia się ręcznie przez konsolę. Muszę dodać zadanie CRON żeby się robił codziennie. 

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciastkarnia "Bez Nazwy"”