Tablica... "Mendelejewa"?
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Re: Tablica... "Mendelejewa"?
Pewnie dorzucę coś od siebie ale muszę pomyśleć.
- Robert Drenin
- Community Regular
Oczywiście, nie ma problemu.
Towarzysz Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
A będziemy chcieli robić graficzną tablicę? Jak już oczywiście będziemy mieli wszystko ładnie pięknie przygotowane ?
- Robert Drenin
- Community Regular
Waksman pisze: 25 cze 2022, 23:29A będziemy chcieli robić graficzną tablicę? Jak już oczywiście będziemy mieli wszystko ładnie pięknie przygotowane ?
Właśnie ja mam prawie skończoną graficzną wersję tablicy. Potrzebuję tylko potencjalnych nazw na pierwiastki, które są w pierwszej mojej wiadomości i w krótkim czasie (o ile nic mi nie przeszkodzi) ukarze się Układ Okresowy Pierwiastków w formie graficznej.
Towarzysz Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
- Joahim von Ribertrop
- Apprentice
Robert Drenin pisze: 23 cze 2022, 22:51Jest to bardzo ciekawe znalezisko. Jednakże szkoda, że ostatnio wysłane w 2019 roku. Musiałbym posiadać więcej danych, a przynajmniej liczbę atomową, żebym mógł umiejscowić go w Układzie Okresowym Pierwiastków (o ile nie byłby to jeden z tych, co nazywamy). W takim wypadku wobec tego pierwiastka trzebaby przeprowadzić dalsze badania.
Napisałem w tej sprawie do Apolinarego. Może kiedyś się doczekamy odpowiedzi XD
- Robert Drenin
- Community Regular
Dobre. Ciekawe czy się doczekamy. Sam jestem też w sumie ciekaw, czy doczekam się jeszcze propozycji. Choć jeszcze sobie cierpliwie i spokojnie czekam.
Towarzysz Robert Drenin
- Robert Drenin
- Community Regular
Jakby co, to przypominam jeszcze o możliwości dalszego proponowania nazw. Została końcówka jeszcze.
Towarzysz Robert Drenin
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient