Mikronacje dla nikogo

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Re: Mikronacje dla nikogo

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Damiano Robingren pisze: 11 mar 2026, 22:16to akurat nie jest prawda bo postulowałem otwarcie ramy prawne dla FKW, jednak z powodu rozwiązania Kongresu nie było mi dane przedstawić nigdy projektu

W grudniu.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Damiano Robingren
Collaborator
Collaborator

Post autor: Damiano Robingren »

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 11 mar 2026, 22:23W grudniu.

a czy Pan Prezydent nie wie, że ten program dla ugrupowania jest realizowany cały czas? po co marnować czas i pisać kilka razy to samo? ja szanuję czas i uwagę swoich wyborców
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Kamiljan de Harlin pisze: 11 mar 2026, 21:57Nie rozumiem tego. Tak krótki czas na namysł oznacza, że ludzie będą w ciemno głosowali na znajome twarze albo na tych, których bardziej lubią. Same komitety nie mają czasu na stworzenie programów wyborczych. Taki był zamysł FKW? Że głosujemy nie na program wyborczy, nie na plany, tylko na osobiste sympatie? 

I nagle to komuś nie pasuje? XD. Przecież to się dzieje od dwóch lat co wybory - nikt nie głosuje na program, tylko na to kogo lubi, a kogo nie. I nie mów mi, że tak nie jest, bo wszyscy dobrze wiemy jak jest. Programami stronnictw zainteresuje się wąskie gardło ludzi, a większość zagłosuje tak, jak im Bolek powie. Skąd więc nagle to zdziwienie?

Poza tym, tak jak kulega Damiano powiedział - stronnictwo realizuje przyjęty przez siebie program cały czas. My trzymamy się tego, co ogłaszaliśmy przy okazji wyborów do IX kadencji, bo aż tyle się nie zmieniło, że trzeba układać nowy program od początku. I fakt, moglibyśmy zrobić to samo co KK, czyli co wybory przeklejać kopiuj-wklej tą samą ścianę tekstu, z tymi samymi ludźmi i z tymi samymi ogólnikami, ale po co?
Ostatnio zmieniony 12 mar 2026, 9:48 przez Użytkownik Usunięty 233511, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Herbaciarnia "U Arkadiusza"”