Projekt ustawy o wprowadzeniu monarchii elekcyjnej

Folkstag (Trybuna Ludowa) to najwyższy organ ustawodawczy, w którym zasiadają wszyscy obywatele. To właśnie tutaj tworzone i uchwalane są prawa obowiązujące w Związku Winkulijskim.

Moderator: Moderator w Winkulii

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Re: Projekt ustawy o wprowadzeniu monarchii elekcyjnej

Post autor: Burek »

No niezbyt chybiony, bo JKM jest stety-niestety jednym z najbardziej aktywnych obywateli. Ty się uaktywniłeś nagle jak królik z kapelusza, po to żeby trollować (przyznaj się w końcu, że jesteś takim samym trollem jak i ja), i śmiesz krytykować Króla, który aktywny był (w czasie, gdy Ciebie nie było)?

Erik Otton von Hohenburg pisze: 18 mar 2026, 23:23
Aż boję się zapytać czym jest to dbanie o interes Winkulii według rządu - wyzywanie premiera sąsiedniego państwa od zjebów i nawoływanie do dymisji, nazywanie współobywateli kurwami Waksmana, wspieranie separatystów na Umelu i w Kiranii (fakt, faktem sytuację zażegnano, ale i tak sytuacja godna politowania) i to tylko dlatego, że JKM Mikołaj nie może pogodzić się ze stratą większości parlamentarnej w FN.

Przecież większość to ja robiłem, a nie Mikołaj.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2026, 23:27 przez Burek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Erik Otton von Hohenburg pisze: 18 mar 2026, 23:23
(...) wspieranie separatystów (...) w Kiranii (fakt, faktem sytuację zażegnano, ale i tak sytuacja godna politowania) i to tylko dlatego, że JKM Mikołaj nie może pogodzić się ze stratą większości parlamentarnej w FN.

Radzę się jednak nie wypowiadać na tak ważkie tematy zarówno nie wiedząc, jak i nie mając intencji dowiedzieć się szczegółów sprawy. Polityka winkulijska polityką winkulijską, ale nie będę się godził na takie insynuacje, kiedy informacje odnośnie przyczyny tamtych wydarzeń są publicznie dostępne.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Erik Otton von Hohenburg
Apprentice
Apprentice

Post autor: Erik Otton von Hohenburg »

Burek pisze: 18 mar 2026, 23:27No niezbyt chybiony, bo JKM jest stety-niestety jednym z najbardziej aktywnych obywateli. Ty się uaktywniłeś nagle jak królik z kapelusza, po to żeby trollować (przyznaj się w końcu, że jesteś takim samym trollem jak i ja), i śmiesz krytykować Króla, który aktywny był (w czasie, gdy Ciebie nie było)?

Tak, i dlatego pytam się o twoją definicję racji stanu

Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Nie popieram tego projektu.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Erik Otton von Hohenburg
Apprentice
Apprentice

Post autor: Erik Otton von Hohenburg »

Henryk Ziemiański-Wieniawa pisze: 18 mar 2026, 23:38Nie popieram tego projektu.

Niech zgadnę... to dlatego, że "zgadzasz się z przedmówcą"?
Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Apprentice
Apprentice

Post autor: Artur Kardacz »

Burek pisze: 18 mar 2026, 23:27No niezbyt chybiony, bo JKM jest stety-niestety jednym z najbardziej aktywnych obywateli. Ty się uaktywniłeś nagle jak królik z kapelusza, po to żeby trollować (przyznaj się w końcu, że jesteś takim samym trollem jak i ja), i śmiesz krytykować Króla, który aktywny był (w czasie, gdy Ciebie nie było)?

W którym momencie z nieobecności Króla przeszliśmy na nieobecność obywateli? Czy moja nieobecność odbiera mi prawo o pisaniu o nieobecności innych? Król był średnio aktywny zarówno gdy byłem, jaki i gdy mnie nie było. Zresztą nie ma co się dziwić. Jest JKM w pierwszej kolejności kirańczykiem, w którejś tam kolejności nordaciarzem (a może nordaciarzem najpierw, kwestia spojrzenia) a dopiero gdzieś na końcu winkulijczykiem. I nie ma za bardzo za co JKM obwiniać. Korona spadła tak nagle, co było zdecydowanie moim błędem (na pewno nie pierwszym i nie ostatnim). Dlatego tym bardziej musimy zadbać, aby Król był w przyszłości jak najbardziej związany z naszym państwem. 
Ostatnio zmieniony 18 mar 2026, 23:50 przez Artur Kardacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Erik Otton von Hohenburg pisze: 18 mar 2026, 23:48Niech zgadnę... to dlatego, że "zgadzasz się z przedmówcą"?

Nie no Ty byłeś przedmówcą, to chyba nie.
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Artur Kardacz pisze: 18 mar 2026, 23:49W którym momencie z nieobecności Króla przeszliśmy na nieobecność obywateli? Czy moja nieobecność odbiera mi prawo o pisaniu o nieobecności innych? Król był średnio aktywny zarówno gdy byłem, jaki i gdy mnie nie było. Zresztą nie ma co się dziwić. Jest JKM w pierwszej kolejności kirańczykiem, w którejś tam kolejności nordaciarzem (a może nordaciarzem najpierw, kwestii spojrzenia) a dopiero gdzieś na końcu winkulijczykiem. I nie ma za bardzo za co JKM obwiniać. Korona spadła tak nagle, co było zdecydowanie moim błędem (na pewno nie pierwszym i nie ostatnim). Dlatego tym bardziej musimy zadbać, aby Król był w przyszłości jak najbardziej związany z naszym państwem. 

No wiem, że wolałbyś jakbym ja był królem. Rozumiem.
Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Apprentice
Apprentice

Post autor: Artur Kardacz »

Oj chyba nie, bratku. Przecież wiadomo, w niektórych kręgach, że wolałbym Waksmana. 
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Artur Kardacz pisze: 18 mar 2026, 23:52Oj chyba nie, bratku. Przecież wiadomo, w niektórych kręgach, że wolałbym Waksmana. 

Współczuję
ODPOWIEDZ

Wróć do „Folkstag”