Komentarze nt. przejęcia paska MAP
- Burek
- Community Regular
- Damiano Robingren
- Collaborator
Re: Komentarze nt. przejęcia paska MAP
August de la Sparasan pisze: 09 kwie 2026, 17:30Achkov stoi na ziemi uzyskanej od Monarchii Kiryjskiej. Nie od Muratyki. Achkov jest nordacki. Nikomu nie planujemy go oddawać.
gdyby muratyka zrobiła Murexit (a przecież referendum jest w toku) to całej waszej "II Federacji Nordackiej" po prostu by nie było i koniec bo przecież Muratyka to państwo-założyciel przecież to ona wraz z Kirianią stworzyły całą federację
Bez muratyki zostaje wam kiriańskie państewko z nordacką nazwą i Achkovem w środku XD
Więc jak tak bardzo bronisz tej całej "nordackości" Achkova i mówisz ze go nikomu nie oddasz to najpierw ogarnij czy Nordata w ogóle przetrwa bez Muratyki od której przecież "nic nie dostaliście" XDDD
- Damiano Robingren
- Collaborator
aha i czemu jestem nadal Premierem? Halo NUI? Ja już nie chcę plz 😭
- August de la Sparasan
- Collaborator
Damiano Robingren pisze: 09 kwie 2026, 17:40Więc jak tak bardzo bronisz tej całej "nordackości" Achkova i mówisz ze go nikomu nie oddasz to najpierw ogarnij czy Nordata w ogóle przetrwa bez Muratyki od której przecież "nic nie dostaliście" XDDD
A to przepraszam, panowie widzę jeszcze nie zrozumieli, że przetrwa. Może to przyjdzie z czasem.
NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

- Damiano Robingren
- Collaborator
August de la Sparasan pisze: 09 kwie 2026, 17:41A to przepraszam, panowie widzę jeszcze nie zrozumieli, że przetrwa. Może to przyjdzie z czasem.
pierdolnie jak felencja mego męża
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Damiano Robingren pisze: 09 kwie 2026, 17:40gdyby muratyka zrobiła Murexit (a przecież referendum jest w toku) to całej waszej "II Federacji Nordackiej" po prostu by nie było i koniec bo przecież Muratyka to państwo-założyciel przecież to ona wraz z Kirianią stworzyły całą federację
Bez muratyki zostaje wam kiriańskie państewko z nordacką nazwą i Achkovem w środku XD
Więc jak tak bardzo bronisz tej całej "nordackości" Achkova i mówisz ze go nikomu nie oddasz to najpierw ogarnij czy Nordata w ogóle przetrwa bez Muratyki od której przecież "nic nie dostaliście" XDDD
peak interpretacji praffa xd
Damiano Robingren pisze: 09 kwie 2026, 17:41aha i czemu jestem nadal Premierem? Halo NUI? Ja już nie chcę plz 😭
Sorki, ale ostatnio tniemy koszty 😭 ktoś ci na pewno odbierze wszystkie rangi za jednym zamachem jak będzie już po
- August de la Sparasan
- Collaborator
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 09 kwie 2026, 17:45Sorki, ale ostatnio tniemy koszty 😭 ktoś ci na pewno odbierze wszystkie rangi za jednym zamachem jak będzie już po
Na pewno byłoby łatwiej, gdyby zrezygnował też z pozostałych stanowisk, ale nie szkodzi. I tak je straci.
NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

- Burek
- Community Regular
Damiano Robingren pisze: 09 kwie 2026, 17:40gdyby muratyka zrobiła Murexit (a przecież referendum jest w toku) to całej waszej "II Federacji Nordackiej" po prostu by nie było i koniec bo przecież Muratyka to państwo-założyciel przecież to ona wraz z Kirianią stworzyły całą federację
Ok spk??
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Waksman pisze: 09 kwie 2026, 17:19Nie no bravo zjednoczone siły. A jak trzeba było reagować na (s)kyrjańskie groźby zajęcia Komarchii Nordackiej przy, wtedy, wysoce prawdopodobnej secesji, to nie chyba nie było potrzeby ze strony Pana Głównodowodzącego. No bravo XD
Jeśliby Monarchia Kiryjska próbowała przejąć Komarchię Nordacką po secesji, to taki akt szaleństwa spotkałby się ze zdecydowaną reakcją Zjednoczonych Sił. Jednakże moje negocjacje doprowadziły do porzucenia przez MK samego pomysłu wystąpienia z II FN, a co dopiero przejęcia Achkova.

- Damiano Robingren
- Collaborator
Achkov jest i będzie muratycki