Co zmienić, co poprawić w forum, na stronie?

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Re: Co zmienić, co poprawić w forum, na stronie?

Post autor: August de la Sparasan »

Obrazek

Proponowałbym usunąć:

1. Papierek nieistniejącego już Ministerstwa Spraw Państwowych

2. Dziwne coś do jakiś wypowiedzi postaci narracyjnych

3 - 5. Rzeczy związane z Parlamentem muratyckim.

Żadna z nich nie jest tam potrzebna, a jeden missclick może niekiedy zepsuć długo pisany post.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 03 maja 2026, 9:36Widzę że były jakieś przetasowania modułów na forum. Proszę o podniesienie modułu z użytkownikami online wyżej, żeby nie było trzeba tak scrollować plz

Zrobione. To efekt uboczny aktualizacji forum.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 01 maja 2026, 21:10W tym no zgadzam się z przedmówcą, co może posłużyć międzynarodowo umiędzynarodowić, a co było typowo muratyckie gdzieś tam ukryć albo zzipować i do tajnych archiffuff.

To będzie wymagało zmiany kodu, ale da się zrobić. Dodaję do listy rzeczy do zrobienia.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

August de la Sparasan pisze: 03 maja 2026, 19:05Obrazek

Proponowałbym usunąć:

Żadna z nich nie jest tam potrzebna, a jeden missclick może niekiedy zepsuć długo pisany post.

jesteś debilem
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Waksman pisze: 03 maja 2026, 21:12jesteś debilem

Okej, spoko.

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Noffe emotki! Bravo Harlin!

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

August de la Sparasan pisze: 03 maja 2026, 19:05Obrazek

Proponowałbym usunąć:

Poukrywałem niepotrzebne rzeczy. 

+imo przydałoby się tym papierkom nadać unikalne ikony, żeby można było je rozróżnić wizualnie. Papier prezydenta od papieru premiera, od papieru ministra, etc. Może kartka z napisem PM, PZ, MZ, MSW, etc?
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Post autor: Burek »

w tym proszę dodać to jako reakcję tzw. "Noffy" ten obrazek z serwera tzw burkiewka

[attachment=0]emoji50.png[/attachment]/monthly_2026_05/emoji50.png.7d410c7089c90d2707e708e82972f160.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Kamiljan de Harlin pisze: 04 maja 2026, 14:47przydałoby się tym papierkom nadać unikalne ikony, żeby można było je rozróżnić wizualnie. Papier prezydenta od papieru premiera, od papieru ministra, etc. Może kartka z napisem PM, PZ, MZ, MSW, etc?

Racja, obecnie trzeba to robić trochę na czuja lub zapamiętać, który papierek jest gdzie. Wyraźne oznaczenia powinny rozwiązać problem. I oczywiście ułatwić pisanie noffym.

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

W związku z aktualizacją forum, aktualizuję też motyw forum.

Stary motyw dalej działa (4.0.2), ale nie będzie już aktualizowany. 

Nowy motyw (4.3.3) na razie udostępniam do testów. Docelowo stanie się domyślnym motywem na forum. Dlatego potrzebuję informacji zwrotnej od użytkowników forum - co by chcieli by się zmieniło, czy obecny jego wygląd jest OK, etc.

W szczególności istotne jest dla mnie, aby ludzie używający białych trybów powiedzieli mi, co poprawić konkretnie w białym trybie i vice-versa, aby użytkownicy ciemnych trybów powiedzieli mi, co jest nie tak z naszym ciemnym trybem.

Jeśli ktoś nie wie, to swój motyw można zmienić m.in. w stopce strony. 

[attachment=0]image.png[/attachment]/monthly_2026_05/image.png.9d1e51bc8f53ed1e1b68d14949f401cc.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

Czym ten motyw ma się różnić od starego...

Obowiązkowe różnice:

• formatowanie nowych elementów forum dodanych w ostatnich aktualizacjach tegoż forum. [zrobione]
  • formatowanie elementów zaktualizowanych wtyczek i pluginów forum.  [do zrobienia] 

Opcjonalne różnice:

• nowy sposób wyświetlania listy poddziałów na liście działów - poddziały zajmują mniej miejsca. [zrobione]
  • zwiększenie rozmiaru czcionek. [zrobione]
  • dostosowanie jasnego trybu do oczekiwań użytkowników. [do zrobienia]
  • dostosowanie ciemnego trybu do oczekiwań użytkowników. [do zrobienia] 

Awatar użytkownika
Elisa von Rozmarinowa
Explorer
Explorer

Post autor: Elisa von Rozmarinowa »

Kamiljan de Harlin pisze: 11 maja 2026, 18:23W związku z aktualizacją forum, aktualizuję też motyw forum.

Stary motyw dalej działa (4.0.2), ale nie będzie już aktualizowany. 

Nowy motyw (4.3.3) na razie udostępniam do testów. Docelowo stanie się domyślnym motywem na forum. Dlatego potrzebuję informacji zwrotnej od użytkowników forum - co by chcieli by się zmieniło, czy obecny jego wygląd jest OK, etc.

W szczególności istotne jest dla mnie, aby ludzie używający białych trybów powiedzieli mi, co poprawić konkretnie w białym trybie i vice-versa, aby użytkownicy ciemnych trybów powiedzieli mi, co jest nie tak z naszym ciemnym trybem.

Jeśli ktoś nie wie, to swój motyw można zmienić m.in. w stopce strony. 

Czym ten motyw ma się różnić od starego...

Obowiązkowe różnice:

• formatowanie nowych elementów forum dodanych w ostatnich aktualizacjach tegoż forum. [zrobione]
  • formatowanie elementów zaktualizowanych wtyczek i pluginów forum.  [do zrobienia] 

Opcjonalne różnice:

• nowy sposób wyświetlania listy poddziałów na liście działów - poddziały zajmują mniej miejsca. [zrobione]
  • zwiększenie rozmiaru czcionek. [zrobione]
  • dostosowanie jasnego trybu do oczekiwań użytkowników. [do zrobienia]
  • dostosowanie ciemnego trybu do oczekiwań użytkowników. [do zrobienia] 

W tym nowszy wybrać bo idą aktualizację do wyszukiwarek Googla w tym innych wyszukiwarek i nowego systemu operacyjnych np. Linux czy Windows lub Androida. Bo aktualizację są potrzebne
Ostatnio zmieniony 11 maja 2026, 18:29 przez Elisa von Rozmarinowa, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nordacka Unia Informatyczna”