Co zmienić, co poprawić w forum, na stronie?

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Co zmienić, co poprawić w forum, na stronie?

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Systemy informatyczne istnieją dla ludzi, a nie ludzie dla systemów. Powinniśmy dopasowywać je do swoich potrzeb, a nie dostosowywać nasze państwa, społeczeństwo i życia do nich. 

Wiele osób ma uzasadnione krytyczne opinie co do nordackich systemów. Forum i strona główna nie są w idealnej formie. 

Chcę poprawić to forum i stronę, żeby nas nie wkurzały, tylko żeby były dla nas wygodne i zachęcające. Toteż potrzebuję informacji od użytkowników, czego konkretnie oczekują? Co Wam się nie podoba, co powinno być priorytetowo zmienione, a czego brakuje? 

@Mieszkaniec @Obywatel Winkulii @Obywatel Magnifikatu @Obywatel Federacji
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Re: Co zmienić, co poprawić w forum, na stronie?

Post autor: August de la Sparasan »

Tak dla rozpoczęcia dyskusji chciałbym zgłosić potrzebę zaktualizowania pewnego elementu strony głównej...

Obrazek

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Elisa von Rozmarinowa
Explorer
Explorer

Post autor: Elisa von Rozmarinowa »

August de la Sparasan pisze: 01 maja 2026, 20:17Tak dla rozpoczęcia dyskusji chciałbym zgłosić potrzebę zaktualizowania pewnego elementu strony głównej...

Obrazek

[attachment=0]Zrzut ekranu 2026-05-01 201841.png[/attachment]/monthly_2026_05/1555947231_Zrzutekranu2026-05-01201841.png.53a6569eb3b9a93efc321bcafbfa2867.png" data-ratio="19,35" width="672" class="ipsImage ipsImage_thumbnailed" alt="Zrzut ekranu 2026-05-01 201841.png">
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

August de la Sparasan pisze: 01 maja 2026, 20:17Tak dla rozpoczęcia dyskusji chciałbym zgłosić potrzebę zaktualizowania pewnego elementu strony głównej...

Obrazek

Wiem, że jest z tym problem. To jest szersza sprawa, bo otwiera dyskusję na temat wszystkich muratyckich instytucji z ewidencji instytucji. Czy mamy usunąć je z bazy danych na stałe?
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Kamiljan de Harlin pisze: 01 maja 2026, 20:25Wiem, że jest z tym problem. To jest szersza sprawa, bo otwiera dyskusję na temat wszystkich muratyckich instytucji z ewidencji instytucji. Czy mamy usunąć je z bazy danych na stałe?

No chyba żeś na łeb upadł. To byłby dosłowny zamach i wymazanie Muratyki z historii tego kraju. Bez przesady. Ukryj to jakoś w dostępnym archiwum. No bądźmy poważni.
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

W tym no zgadzam się z przedmówcą, co może posłużyć międzynarodowo umiędzynarodowić, a co było typowo muratyckie gdzieś tam ukryć albo zzipować i do tajnych archiffuff.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Rising Star
Rising Star

Tbh moja jedyna duża krytyka to fakt że w DP są kategorie jakieś pojebane, nie odpowiadające podziałowi aktów prawnych w efeńskim prawie. Ale to i tak mogą zajść z tym zmiany niedługo także poczekajmy do tego czasu

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Vilarte
Apprentice
Apprentice

Post autor: Vilarte »

Cóż, pasek z informacjami powinien pełnić bardziej informacyjną, a mniej "propagandową" rolę. Od czasu do czasu można go też wykorzystywać do przypominania ciekawych wątków retro, np. w Sarmacji były żywe reakcje, jak wykopałem pierwszy post (wiecznego kandydata na) posła Hansa na forum 😄

Za to na plus jest układ przesuwających się komunikatów, w KS dobijam się o to od paru lat.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2026, 17:54 przez Vilarte, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rising Star
Rising Star

Widzę że były jakieś przetasowania modułów na forum. Proszę o podniesienie modułu z użytkownikami online wyżej, żeby nie było trzeba tak scrollować plz

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Vilarte pisze: 02 maja 2026, 17:52Cóż, pasek z informacjami powinien pełnić bardziej informacyjną, a mniej "propagandową" rolę. Od czasu do czasu można go też wykorzystywać do przypominania ciekawych wątków retro, np. w Sarmacji były żywe reakcje, jak wykopałem pierwszy post (wiecznego kandydata na) posła Hansa na forum 😄

Za to na plus jest układ przesuwających się komunikatów, w KS dobijam się o to od paru lat.

Obecna władza z ulubowaniem w praktykach kalkilizmu właściwego mogłaby tego nie przeżyć niestety. Ale no fajnie by było XD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nordacka Unia Informatyczna”