Co zmienić, co poprawić w forum, na stronie?
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Co zmienić, co poprawić w forum, na stronie?
Systemy informatyczne istnieją dla ludzi, a nie ludzie dla systemów. Powinniśmy dopasowywać je do swoich potrzeb, a nie dostosowywać nasze państwa, społeczeństwo i życia do nich.
Wiele osób ma uzasadnione krytyczne opinie co do nordackich systemów. Forum i strona główna nie są w idealnej formie.
Chcę poprawić to forum i stronę, żeby nas nie wkurzały, tylko żeby były dla nas wygodne i zachęcające. Toteż potrzebuję informacji od użytkowników, czego konkretnie oczekują? Co Wam się nie podoba, co powinno być priorytetowo zmienione, a czego brakuje?
@Mieszkaniec @Obywatel Winkulii @Obywatel Magnifikatu @Obywatel Federacji
Wiele osób ma uzasadnione krytyczne opinie co do nordackich systemów. Forum i strona główna nie są w idealnej formie.
Chcę poprawić to forum i stronę, żeby nas nie wkurzały, tylko żeby były dla nas wygodne i zachęcające. Toteż potrzebuję informacji od użytkowników, czego konkretnie oczekują? Co Wam się nie podoba, co powinno być priorytetowo zmienione, a czego brakuje?
@Mieszkaniec @Obywatel Winkulii @Obywatel Magnifikatu @Obywatel Federacji

- August de la Sparasan
- Collaborator
Re: Co zmienić, co poprawić w forum, na stronie?
Tak dla rozpoczęcia dyskusji chciałbym zgłosić potrzebę zaktualizowania pewnego elementu strony głównej...

NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

- Elisa von Rozmarinowa
- Explorer
August de la Sparasan pisze: 01 maja 2026, 20:17Tak dla rozpoczęcia dyskusji chciałbym zgłosić potrzebę zaktualizowania pewnego elementu strony głównej...
[attachment=0]Zrzut ekranu 2026-05-01 201841.png[/attachment]/monthly_2026_05/1555947231_Zrzutekranu2026-05-01201841.png.53a6569eb3b9a93efc321bcafbfa2867.png" data-ratio="19,35" width="672" class="ipsImage ipsImage_thumbnailed" alt="Zrzut ekranu 2026-05-01 201841.png">

- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
August de la Sparasan pisze: 01 maja 2026, 20:17Tak dla rozpoczęcia dyskusji chciałbym zgłosić potrzebę zaktualizowania pewnego elementu strony głównej...
Wiem, że jest z tym problem. To jest szersza sprawa, bo otwiera dyskusję na temat wszystkich muratyckich instytucji z ewidencji instytucji. Czy mamy usunąć je z bazy danych na stałe?

- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Kamiljan de Harlin pisze: 01 maja 2026, 20:25Wiem, że jest z tym problem. To jest szersza sprawa, bo otwiera dyskusję na temat wszystkich muratyckich instytucji z ewidencji instytucji. Czy mamy usunąć je z bazy danych na stałe?
No chyba żeś na łeb upadł. To byłby dosłowny zamach i wymazanie Muratyki z historii tego kraju. Bez przesady. Ukryj to jakoś w dostępnym archiwum. No bądźmy poważni.
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
W tym no zgadzam się z przedmówcą, co może posłużyć międzynarodowo umiędzynarodowić, a co było typowo muratyckie gdzieś tam ukryć albo zzipować i do tajnych archiffuff.
- Rising Star
Tbh moja jedyna duża krytyka to fakt że w DP są kategorie jakieś pojebane, nie odpowiadające podziałowi aktów prawnych w efeńskim prawie. Ale to i tak mogą zajść z tym zmiany niedługo także poczekajmy do tego czasu
- Vilarte
- Apprentice
Cóż, pasek z informacjami powinien pełnić bardziej informacyjną, a mniej "propagandową" rolę. Od czasu do czasu można go też wykorzystywać do przypominania ciekawych wątków retro, np. w Sarmacji były żywe reakcje, jak wykopałem pierwszy post (wiecznego kandydata na) posła Hansa na forum 😄
Za to na plus jest układ przesuwających się komunikatów, w KS dobijam się o to od paru lat.
Za to na plus jest układ przesuwających się komunikatów, w KS dobijam się o to od paru lat.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2026, 17:54 przez Vilarte, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rising Star
Widzę że były jakieś przetasowania modułów na forum. Proszę o podniesienie modułu z użytkownikami online wyżej, żeby nie było trzeba tak scrollować plz
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Vilarte pisze: 02 maja 2026, 17:52Cóż, pasek z informacjami powinien pełnić bardziej informacyjną, a mniej "propagandową" rolę. Od czasu do czasu można go też wykorzystywać do przypominania ciekawych wątków retro, np. w Sarmacji były żywe reakcje, jak wykopałem pierwszy post (wiecznego kandydata na) posła Hansa na forum 😄
Obecna władza z ulubowaniem w praktykach kalkilizmu właściwego mogłaby tego nie przeżyć niestety. Ale no fajnie by było XD