[IV SIN] Czy Wspólnota Nordacka ma sens?
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Re: [IV SIN] Czy Wspólnota Nordacka ma sens?
Cóż, kierowałaby nim osoba lub osoby wyznaczona/e przez Wspólnotę, np. w drodze jakiejś uchwały. Kto przewodzi Wspólnocie? Na moje organizacji przewodzi każda głowa państwa członkowskiego. Nie wiem, ale mi osobiście podoba się idea takiej równości, że tym przewodzącym jest np. Gremium Głów Państw, a nie pojedyncza osoba. Oczywiście nie mam nic przeciwko temu, żeby koordynatorem wszystkiego był właśnie jeden człowiek, żeby nie było. Uważam, że ten stabilny krok już dawno został postawiony, co udowodniły poprzednie szczyty, no bo nadal się spotykamy i rozmawiamy ze sobą. Teraz przyszedł czas na ten kolejny, stanowczy krok, który, mam nadzieję, umocni w nas to, że jak chcemy, to potrafimy. Bez kłótni, bez sporów, jak cywilizowani ludzie.
- Experienced
Czy wiadomo już coś o postępie prac nad projektem uchwały?
- Ametyst
- Newbie
Zgodnie z prośbą przedstawiam projekt deklaracji o podjęciu wysiłków zmierzających do utworzenia wspólnego banku. Jest to oczywiście wersja robocza.deklaracja-bank.docx
- Experienced
Ametyst pisze: 03 lis 2021, 19:17Zgodnie z prośbą przedstawiam projekt deklaracji o podjęciu wysiłków zmierzających do utworzenia wspólnego banku. Jest to oczywiście wersja robocza.deklaracja-bank.docx
Coś to się chyba nie udało wgrać...
- Ametyst
- Newbie
- Experienced
Jak sprawdziłem, to ustawione jest, że wszystkie rodzaje plików są dozwolone. Na górze w zakładce "Przeglądaj" wybierz "Pliki" i spróbuj tam to wgrać. Może zadziała.
- Ametyst
- Newbie
- Experienced
Ametyst pisze: 03 lis 2021, 19:37Dajcie znać, czy działa:
[media]/applications/core/interface/index.html[/media]
O! Działa. Udało mi się pobrać ?
Wiem, że będzie to post pod postem, ale jak tylko się zapoznam to napiszę stosowną wiadomość.
- Experienced
Z Uchwałą się zapoznałem, poza tym, że jest naprawdę piękna graficznie, to co do treści nie mam uwag. Proszę JE @Joahim von Ribertrop @Iwan Pietrow oraz @Mateusz Żmigrodzki o wyrażenie swojej opinii na temat uchwały. Jeśli osiągniemy porozumienie uroczyście ją podpiszemy i zaczniemy prace. Zakładam, że JE @Andrzej Płatonowicz Ordyński już się z uchwałą zapoznał wcześniej ? (jeśli jest inaczej to wybacz Andrzeju)
- Mateusz Żmigrodzki
- Apprentice