Wybory do Kongresu VII kadencji -wyniki

Tu przeczytasz informacje i obwieszczenia Federalnej Komisji Wyborczej
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: Wybory do Kongresu VII kadencji -wyniki

Post autor: Kamiljan de Harlin »

OBWIESZCZENIE FKW

O WYNIKACH WYBORÓR DO KONGRESU VII KADENCJI

Wyniki wyborów są następujące:

• 72 883 995 głosów (45,87%) oddano na listę Komitetu Wyborczego INNA NORDATA;

• 37 629 542 głosów (23,68%) oddano na listę Komitetu Wyborczego PARTIA KALKILISTÓW I MODERNIZATORÓW;

• 33 434 273 głosów (21,04%) oddano na listę Komitetu Wyborczego Koalicja Konserwatywna;

• 9 999 401 głosów (6,29%) oddano na listę Partii Ekonomicznie Bogatych Socjalistów;

• 4 944 294 głosów (3,11%) oddano na listę Všenordackej Sdružení ,,Otčina".

Do ustalenia podziału mandatów wykorzystano metodę Sainte-Lague. Podział mandatów pomiędzy komitety ilustruje grafika:

[attachment=0]image.png[/attachment]/uploads/monthly_2025_08/image.png.28934819649e5a2f6b76f7644e1a97ea.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

Kongresmenami-elektami zostali  @Borys Zamycki, @Waksman oraz @Bolesław Kirianóo von Hohenburg.

Zgodnie z art. 6. ust. 1. Ordynacji Wyborczej, skargi dotyczące legalności wyborów można wnieść do sądu w terminie 3 dni od zakończenia wyborów, czyli do 27 sierpnia 2025 roku.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2025, 18:23 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: formatowanie
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Gratuluję nowowybranym kongresmenom! Vivat Nordata!
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Ja również, w imieniu swoim i rządu, serdecznie gratuluję wybranym Kongresmenom. Powierzone w Was zostało wielkie zaufanie ze strony obywateli, ale żywię wielką nadzieję, że podołać stojącym przed Wami zadaniom.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

ODPOWIEDZ

Wróć do „Federalna Komisja Wyborcza”