Wybory do Kongresu VII kadencji -wyniki

Tu przeczytasz informacje i obwieszczenia Federalnej Komisji Wyborczej
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Wybory do Kongresu VII kadencji -wyniki

Post autor: Kamiljan de Harlin »

PODSTAWA PRAWNA:

Skład Federalnej Komisji Wyborczej

• Prezes Kamiljan de Harlin von Wespucci la Sparasan

• Członek Bolesław Kirianóo von Hohenburg

Garść istotnych informacji

• Tutaj prowadzimy rejestrację kandydatów oraz ogłosimy wyniki wyborów.

• Kadencja Kongresu VII kadencji rozpocznie się wraz z zebraniem się na posiedzenie inauguracyjne. Nastąpi to nie wcześniej niż 29 sierpnia.

• Wybieramy 3 Kongresmenów na 120-dniową kadencję.

Zgłoszenia (do godz. 17:00 dnia 11 sierpnia)

• kandydatów zgłaszają w formie listy komitety;

• komitety reprezentowane są przez jednego przewodniczącego;

• na liście musi być co najmniej 1 kandydat, ale maksymalnie 6 kandydatów (tak duża liczba kandydatów pozwala w toku kadencji uzupełnić skład Kongresu w przypadku dymisji któregoś z Kongresmenów);

• obok nazwiska kandydata zawarta musi być nazwa partii, do której przynależy;

• zgłoszone przez przewodniczącego komitetu osoby muszą potwierdzić chęć startowania z danej listy;

• jako potwierdzenie przez kandydata swojej obecności na danej liście możemy uznać "zasercowanie" posta zawierającego zgłoszenie komitetu;

• bierne prawo wyborcze (prawo wybieralności) posiada każdy obywatel II Federacji Nordackiej, który nie pełni urzędu sędziego i który nie został skazany na zakaz pełnienia funkcji publicznych lub zakaz pełnienia urzędu Członka Kongresu.

Jeśli kandydatów zgłosi się nie więcej niż trzech, głosowanie się nie odbywa, a wszyscy kandydaci obejmują mandaty.

Głosowanie (22 sierpnia godz. 0:00 - 24 sierpnia godz. 18:00)

• obowiązują siły głosów zależne od liczby napisanych przez głosującego na forum postów w przeciągu ostatnich 90 dni.

• czynne prawo wyborcze posiada każdy Obywatel II Federacji Nordackiej (jeśli ma siłę głosu równą 0, to nie odda głosu jednak),

• głosujemy na listy, nie na konkretne osoby.

Wyniki (do 26 sierpnia)

• Mandaty (3) pomiędzy listy rozdzielamy metodą Sante-Lague.

• Komitet nie może dostać więcej mandatów, niż ma kandydatów na liście. Nadmiarowe mandaty trafiają do reszty komitetów.

• Mandaty dostaje n-pierwszych kandydatów z listy danego komitetu, gdzie n to liczba mandatów, jakie przydzielono temu komitetowi. Dlatego kolejność, w jakiej komitet ułoży osoby na swojej liście, ma znaczenie.

• Jeśli dwa lub więcej komitetów rywalizujących o ten sam mandat uzyska równy iloraz wyborczy, o pierwszeństwie objęcia mandatu decyduje losowanie.

Skargi wyborcze

1. Obywatelom przysługuje prawo do złożenia skargi wyborczej w przeciągu 3 dni od momentu ogłoszenia wyników.

2. Skargi kierowane są do Najwyższego Sądu Federalnego.

3. NSF dysponuje nielimitowanym czasem na wydanie uchwały w sprawie złożonej skargi.

4. NSF może uznać zgłoszone w skardze zarzuty za bezzasadne, za zasadne, lecz niemające wpływu na wynik wyborów albo za zasadne i mające wpływ na wynik wyborów.

DW: @Obywatel Federacji@Obywatel Federacji - bez prawa wyborczego

Przykładowe zgłoszenie:

Koalicyjny Komitet Wyborczy NORDACKA PARTIA CENTRALI

1. Ewelina Nowacka - Partia Muratyckich Faszystów

2. Andrzej Promil - Nordacka Partia Przyjaciół Korupcji

3. Ronek Dekster - Czerwoni

4. Janusz Palipies - Partia Rynkosocjalistyczna

5. Cetoniusz Debilson - Koalicja Sandboxowa
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Leszek Ebe
Enthusiast
Enthusiast

Re: Wybory do Kongresu VII kadencji -wyniki

Post autor: Leszek Ebe »

Zgłaszam swoją partię, a nazywa się tak-Partia Ekonomicznie Bogatych Socjalistów.

A tu lista:

1.Leszek Ebe-Grüner
Awatar użytkownika
Vratislav Vondráček
Rookie
Rookie

Post autor: Vratislav Vondráček »

Zgłaszam swoją partię, Všenordacká Sdružení ,,Otčina" 

Lista:

1. Vratislav Vondráček-Grüner 
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Komitet Wyborczy KOALICJA KONSERWATYWNA

1. @Bolesław Kirianóo von Hohenburg- Koalicja Konserwatywna

2. @Tadeusz I Wielki- Koalicja Konserwatywna

3. @Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan - Koalicja Konserwatywna

4. @Alastor Brodzicki - Koalicja Konserwatywna

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Komitet Wyborczy INNA NORDATA

1. @Borys Zamycki- Nordacka Partia Regionów

2. @August de la Sparasan- niezrzeszony

3. @Andrzej Ordyński- Nordacka Partia Regionów

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Komitet Wyborczy PARTIA KALKILISTÓW I MODERNIZATORÓW

1. Ewe Novak - Partia Kalkilistów i Modernizatorów

2. Kaspar Waksman - Partia Kalkilistów i Modernizatorów

3. Kamiljan de Harlin - Partia Kalkilistów i Modernizatorów

Ostatnio zmieniony 10 sie 2025, 22:20 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Komunikat Federalnej Komisji Wyborczej

Przypominam @Alastor Brodzicki i @Ewe Novak o konieczności potwierdzenia startu w wyborach poprzez zasercowanie posta ze zgłoszeniem. Niepotwierdzeni kandydaci są skreślani z listy. 

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

KOMUNIKAT FEDERALNEJ KOMISJI WYBORCZEJ

O WYKAZIE ZAAKCEPTOWANYCH LIST KANDYDATÓW

Federalna Komisja Wyborcza odnotowała zgłoszenie 5 komitetów i 12 kandydatów, co stanowi przebicie dotychczasowego rekordu liczby zgłoszeń, który ustanowiły poprzednie wyboru do Kongresu. 

Akcpetujemy wszystkie zgłoszone listy w związku ze spełnieniem wymogów Ordynacji Wyborczej. 

Odnośnie konkretnych kandydatów: Alastor Brodzicki nie potwierdził startu z listy Koalicji Obywatelskiej, zostaje więc wykreślony z tej listy. Ewe Novak nie potwierdziła startu z listy Partii Kalkilistów i Modernizatorów, zostaje więc wykreślona z tej listy. 

Pozostali kandydaci zostali zaakceptowani, jako że wszyscy posiadają bierne prawo wyborcze i potwierdzili start z poszczególnych list. 

Awatar użytkownika
Ewe Novak
Apprentice
Apprentice

Post autor: Ewe Novak »

Kurwa!!! Jak to zostałam skreślona przecież było że startuje!!! Chuj wam w dupę!!! Gdzie tu demokracja? Kurwa!!!!!!!!!!!  Kto na to pozwolił? Uzgodniłam, że startuje, wy suki syny, parszywe jebańce!!!!!!!!. Kurwa mać!!!!!, to jakiś spisek!!!!!!? Chuj wam wszystkim w wasze zdradzieckie pizdy, wy skurwysyny!!!! ZAPIERDOLE WAS albo nie, jebać was, i te mikronacje 
Awatar użytkownika
Ewe Novak
Apprentice
Apprentice

Post autor: Ewe Novak »

Nie sądziłam że będziecie takimi dwulicowymi fałszywymi KURWAMI, 
ODPOWIEDZ

Wróć do „Federalna Komisja Wyborcza”