Inkorporacja Republiki Bialeńskiej do UN
- Użytkownik Usunięty 233519
- Newbie
Inkorporacja Republiki Bialeńskiej do UN
Tak sobie szedłem po śladach niejakiego @Robert Drenin i doszedłem aż do Republiki Bialeńskiej, a konkretniej rzecz ujmując, to do Brodrii. V-państwa, które wraz z Republiką Bialeńską wzniosło by się na wyżyny dołączając do Unii Nordackiej także. Wiem, że @Andrzej Płatonowicz Ordyński jest już tu zainstalowany jako obywatel Muratyki, więc po co dwoić się i troić, skoro można walczyć o swoje ideały i racje na jedynym forum?
Jest to tylko propozycja, a zarazem zachęta do merytorycznej dyskusji.
Z wyrazami szacunku,
Vladimir Agucko
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Re: Inkorporacja Republiki Bialeńskiej do UN
Wybitnie wątpię w to, że Brodria lub Bialenia zachce wstępować do Unii Nordackiej, nie mówiąc już o przechodzeniu na wspólne forum. Prędzej ja przestanę się bawić w mikronacje niż to się stanie.
- Newbie
Waksman pisze: 13 mar 2023, 2:44Wybitnie wątpię w to, że Brodria lub Bialenia zachce wstępować do Unii Nordackiej, nie mówiąc już o przechodzeniu na wspólne forum. Prędzej ja przestanę się bawić w mikronacje niż to się stanie.
Trza podstępem dziadów wziąć. ? Proszku odpowiedniego trzeba im nasypać i przyjdą sami. ? Nawet drzwi sobie sami otworzą. ?
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Również w to wątpię.
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Zgadzam się z przedmówcą.
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Abstrakcyjny pomysł. Skoro sami tego nie chcą, to chyba ich nie zmusimy do dołączenia?

- Użytkownik Usunięty 233512
- Enthusiast
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Z tego co kojarzę, to przy okazji powoływania UN zapraszaliśmy wszystkie nordackie państwa do współpracy.

- Newbie
Kamiljan de Harlin pisze: 13 mar 2023, 19:11Z tego co kojarzę, to przy okazji powoływania UN zapraszaliśmy wszystkie nordackie państwa do współpracy.
Te nieinsulijskie My się w końcu skończy. A Nieinsulię wyprosicie sami z siebie czy trzeba Was zmusić? Byłbym wdzięczny!
Kamiljan de Harlin pisze: 13 mar 2023, 17:47Abstrakcyjny pomysł. Skoro sami tego nie chcą, to chyba ich nie zmusimy do dołączenia?
Co do zmuszania, to cysarzowy ryj nieinsulijski jest zdolny tylko do banowania wraz z sarmacką dziadówą, Windsachówną, więc co taka morda nieinsulijska może wiedzieć o życiodajnym procesie. Wolałbym mieć Republikę Bialenii w Unii Nordackiej kosztem jakiejś Nieinsulii, o której nikt nic nie wie i w ogóle się nie wie, że do UN dołączyła. Trzeba grzebać w tym nieinsulijskim gównie forumowym, żeby czegoś się dowiedzieć. Ogólnie bez klamerki na nosie do nieinsulijskiej istoty nie podchodź! A kysz, zmoro nieczysto!
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Akurat Insulia ma raczej dobre relacje z Bialenią, zaś powodem dlaczego Bialenia i Brodria nigdy nie znajdą się w Unii przez Muratykę, przynajmniej do puki Piertow i Waksaman żyją.