[attachment=0]Takamachi.Nanoha.600.2897626.jpg[/attachment]/uploads/monthly_2025_09/Takamachi.Nanoha_600.2897626.jpg.f3ddc6ae158f0fa499f6dda25c392112.jpg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Ciof obywatele Federacji!
Lata nie było mnie na kontynencie Nordackim i oto wracam w sam raz by zażyć słońca plaż Muratyki i słońca stepów Nowej Ordy!
Jestem Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein. Pochodzę z Sarmackigo rodu Książęcego, urodziłam się w 2011 roku na zdrowej Teutońskiej ziemii.
Od tego czasu działałam w Sarmacji, Teutonii, Bialenii, Apaczowie, Burbonii, Wanadolezji, Islamskiej Federacji, Wandystanie, Ciprofloksjanii i pewnie 20 innych mikronacjach. Jestem jedną z 3 osób zakładających historycznie Brodrie, osobą która odbywała karę banicji w Księstwie Sarmacji za Powstanie Marcowe, w Bialenii kilkakrotnie byłam we władzach i dziś znów jestem jej liderką - tym razem jako Najwyższa Prawnik. Od kilku lat dużą częścią mojej działalności jest Zielony Kościół, którym zajmował się tu mój wieloletni znajomy @Andrzej Ordyński.
Co jeszcze mogę o sobie powiedzieć jeśli ktoś mnie nie zna...
W realu lubię modele różnych rzeczy, mam sporo malowanych figurek rzymskich legionów, model czołgu KV-2 z małą obsługą z Girls und Panzer i kilka modeli gundamów. Moim ulubionym jazzmenem jest Chet Baker a ekipą metalową Manilla Road.
Powód mojej wizyty? Chęć utrzymywania dobrosąsiedzkich stosunków na linii Dżamahirija Bialeńska a mikronacje Nordaty.
W razie jakiś pytań służę odpowiedzią.
Ciof Federacjo!
- Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein
- Newbie
Ciof Federacjo!
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2025, 23:47 przez Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein, łącznie zmieniany 1 raz.
Teutońska Bialenka oraz Czarodziejka!
Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej
Ajatollah Świętego Miasta Bengazi
(-) Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein
- Leszek Ebe
- Enthusiast
Re: Ciof Federacjo!
Dzień Dobry pani Akrypa! Zapraszamy się ugościć. @Kamiljan de Harlinna pewno byłby zadowolony z pani wizyty.
- August de la Sparasan
- Collaborator
Serdecznie witamy w Federacji! Dobrze jest widzieć tutaj osobę tak znaną w polskim mikroświecie i tak dla niego zasłużoną.
NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

- Andrzej Ordyński
- Collaborator
Ciof! Witamy nestorkę nordackiego ruchu rewolucyjnego i lolicońskiego!
Ze swojej strony zapraszam do odwiedzenia Nan Di i Nowej Ordy, a także zachęcam do współtworzenia Nordackiego Uniwersytetu Państwowego. Dużo wartościowego kontentu tworzyłaś w Bialenii i innych miejscach, warto byłoby go przystępnie przybliżyć młodemu pokoleniu Nordaciarzy.
Ze swojej strony zapraszam do odwiedzenia Nan Di i Nowej Ordy, a także zachęcam do współtworzenia Nordackiego Uniwersytetu Państwowego. Dużo wartościowego kontentu tworzyłaś w Bialenii i innych miejscach, warto byłoby go przystępnie przybliżyć młodemu pokoleniu Nordaciarzy.
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński
Premier II Federacji Nordackiej
Premier II Federacji Nordackiej
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Szia i dasz bór! Witamy w miejscu, gdzie napięcia rasowe są ciekawsze, a polityka brutalniejsza.
Jako znawczyni uniwersum Mahou Shoujo Site mógłby Ci wpaść w oku @Leonid Repulijski, niestety on jest martwy, a Ty w związku, więc nie wiem, czemu o tym w ogóle wspominam.
Każdadroga, zapraszam do zwiedzania różnorodnego i szalonego świata II Federacji Nordackiej. Mamy sporo ciekawych funkcji do objęcia, m.in. wakat na stanowisku Sędziego Najwyższego.
Jako znawczyni uniwersum Mahou Shoujo Site mógłby Ci wpaść w oku @Leonid Repulijski, niestety on jest martwy, a Ty w związku, więc nie wiem, czemu o tym w ogóle wspominam.
Każdadroga, zapraszam do zwiedzania różnorodnego i szalonego świata II Federacji Nordackiej. Mamy sporo ciekawych funkcji do objęcia, m.in. wakat na stanowisku Sędziego Najwyższego.

- Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein
- Newbie
August de la Sparasan pisze: 16 wrz 2025, 0:29Serdecznie witamy w Federacji! Dobrze jest widzieć tutaj osobę tak znaną w polskim mikroświecie i tak dla niego zasłużoną.
Dziękuję, choć myślę, że większość ludzi która jest aktywna w FN jest zapewne zasłużona. ^^
A żeby być znanym to polecam jedną metodę: mieć ten sam nick przez lata i ten sam w każdej mikronacji. To pomaga!
Andrzej Ordyński pisze: 16 wrz 2025, 8:48Ciof! Witamy nestorkę nordackiego ruchu rewolucyjnego i lolicońskiego!
>Lolicońskiego.
Nie badź tak skromny, sam masz wielkie zasługi z pewnością na tym polu!
Ale poważniej: Nordacki Uniwersytet Państwowy brzmi jak dobra rzecz acz to jednak też brzmi jak coś bardziej ambitnie wymagającego czasowo a aktualnie mam w mikronacjach dużo projektów, większość związanych z Bialenią, możliwe jednak, że jak się ta sprawa uspokoi to coś uczynię w tym kierunku. Niezależnie od tego mam w planach część czasu poświęcić bardziej pracy akademickiej i popularyzatorskiej więc na pewno będzie okazja do współpracy!
Kamiljan de Harlin pisze: 16 wrz 2025, 15:51Jako znawczyni uniwersum Mahou Shoujo Site mógłby Ci wpaść w oku @Leonid Repulijski, niestety on jest martwy, a Ty w związku, więc nie wiem, czemu o tym w ogóle wspominam.
A zauważyłam ten profil, szkoda, że Leonid zniknął. Związek to prawda ale kto wie może w końcu bym potomka zdobyła! Niestety jak sam piszesz okazja stracona...
Teutońska Bialenka oraz Czarodziejka!
Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej
Ajatollah Świętego Miasta Bengazi
(-) Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein