Ewidencja oddziałów paramilitarnych oraz Prywatnych Firm Wojskowych

Chcesz zostać wojskowym? Zajrzyj do działu Zjednoczonych Sił i dołącz do federacyjnych sił zbrojnych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Ewidencja oddziałów paramilitarnych oraz Prywatnych Firm Wojskowych

Post autor: Kamiljan de Harlin »

FEDERALNA EWIDENCJA

ODDZIAŁÓW PARAMILITARNYCH

ORAZ PRYWATNYCH FIRM WOJSKOWYCH

LEGALNIE ZAREJESTROWANYCH I POD KONTROLĄ ZJEDNOCZONYCH SIŁ

Straż Krucjaty

1. INFORMACJE OGÓLNE

• Pełna nazwa: Straż Krucjaty

• Typ formacji: oddział paramilitarny

• Podmiot nadrzędny: Monarchia Kiryjska

• Główny obszar działań: Monarchia Kiryjska

• Status prawny: zarejestrowana, aktywna

2. DOWÓDZTWO I NADZÓR

3. MISJA I CELE

Ochrona ludności cywilnej Monarchii Kiryjskiej. Wsparcie operacji Zjednoczonych Sił.

4. STAN OSOBOWY I LIMIT PERSONELU

• Zatwierdzony limit personelu: 10 000 osób

• Aktualny status mobilizacyjny: pełna gotowość

5. ZATWIERDZONE LIMITY SPRZĘTU

• Wyposażenie piechoty: pełne dla 10 000 osób

• Pojazdy transportowe: Nieuzbrojone środki lądowe, wodne i lotnicze bez limitów.

• Lekkie pojazdy bojowe: 500 sztuk pojazdów uzbrojone w broń niskokalibrową.

• Wozy bojowe i BWP: 500 sztuk 

• Broń wsparcia (AA/AT): ręczne wyrzutnie przeciwlotnicze i przeciwpancerne wyłącznie do celów obronnych

• Artyleria: 25 sztuk moździerzy

• Broń pancerna: 50 sztuk czołgów

• Lotnictwo: 500 sztuk myśliwców i bombowców łącznie. 1000 sztuk samolotów transportowych. Uzbrojone drony 500 sztuk.

• Marynarka:  500 sztuk okrętów rzecznych, 200 sztuk okrętów nie większej klasy niż niszczyciele, fregaty i korwety.

6. ADNOTACJE

• Data rejestracji: 3 listopada 2024

• Dodatkowe obostrzenia: zakaz opuszczania terytorium II FN bez rozkazu Głównodowodzącego
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zjednoczone Siły”