I Posiedzenie Parlamentu Unijnego

25 listopada 2022 - 25 luty 2023
Awatar użytkownika
Femme Mystere
Contributor
Contributor

Re: I Posiedzenie Parlamentu Unijnego

Post autor: Femme Mystere »

Tłumy chętnych ?
Awatar użytkownika
Robert Drenin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Robert Drenin »

W Czesnoradzie przynajmniej ogłoszenie zostało wystawione, ale spodziewam się raczej, że przynajmniej w Czesnoradzie nikt się raczej nie zgłosi. Więc z powołaniem UTA może być problem, chyba że znajdzie się kandydat z innych państw członkowskich.
Towarzysz Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233512
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Użytkownik Usunięty 233512 »

Jak nie jestem zbyt kontrowersyjny, to mogę sędziować z zastrzeżeniem, że:

- nie jestem prawnikiem,

- mam mocno ograniczony czas - czasem jestem w miarę aktywny, a czasem mogę tydzień nie mieć czasu na nic.

Więc decydujcie sami, mi obojętnie.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2022, 14:49 przez Użytkownik Usunięty 233512, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Widzę, że temat jest niezwykle ciekawy i każdy się kwapi do dyskusji, dlatego proponuję po prostu puścić do państw członkowskich ten instruktaż rejestracji kandydatów i przejść do następnej debaty. Jeśli Jego Ekscelencja @Andrzej Płatonowicz Ordyński zgłosi się jako muratycki kandydat na sędziego UTA, to deklaruję swoje wsparcie dla tej kandydatury.

Co do uwspólnienia muratykich systemów: czy każda strona traktatu jest ZA tym rozwiązaniem? Alternatywnie możemy zostawić muratycką infrastrukturę Muratyce i stworzyć oddzielną unijną, na wypadek gdyby, nie daj Wanda, Unia kiedyś się posypała.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Jakby się nie daj Wanda Unia posypała to ja i tak zostaję na forum, chyba że mnie na taczkach wyniosą ?

Co do uwspólnienia - nie zmieniam zdania, dalej jestem za całkowitą integracją EI, UW, Kalendarza i innych takich. Ale to  strona muratycka ma tu najwięcej do powiedzenia.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Kamiljan de Harlin pisze: 28 gru 2022, 14:05Co do uwspólnienia muratykich systemów: czy każda strona traktatu jest ZA tym rozwiązaniem? Alternatywnie możemy zostawić muratycką infrastrukturę Muratyce i stworzyć oddzielną unijną, na wypadek gdyby, nie daj Wanda, Unia kiedyś się posypała.

To już może zależeć w większości od pana @Waksman, jeżeli stwierdzi on że będzie on w stanie przystosować wszystkie nasze systemy takie jak Dziennik Ustaw, Ewidencja Instytucji itd itd.

Jeżeli zaś to nie będzie możliwe trzeba będzie zastanowić się nad innym rozwiązaniem i oddzielnych systemach samej unii. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Powiem szczerze i od serca - bardziej na rękę dla mnie i samego NKI byłoby uwspólnienie systemów, bo jest to łatwiejsze i szybsze do ogarnięcia. Robiąc oddzielne systemy unijne trzeba się babrać z kodem, a wszyscy dobrze wiemy ile takie procedery potrafią trwać.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Waksman pisze: 01 sty 2023, 17:04Powiem szczerze i od serca - bardziej na rękę dla mnie i samego NKI byłoby uwspólnienie systemów, bo jest to łatwiejsze i szybsze do ogarnięcia. Robiąc oddzielne systemy unijne trzeba się babrać z kodem, a wszyscy dobrze wiemy ile takie procedery potrafią trwać.

Dla mnie to czarna magia więc ja się tego nie tykam i zostawiam tym co się znają.?

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Skoro mamy zgodę, to można zacząć spisywać uchwały. Tylko jak nadać im moc prawną, jeśli Parlament ma funkcje doradcze? Może sformuujemy to jako traktat, który będzie ratyfikowany przez państwa zainteresowane udziałem w tych systemach?
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Albo dyrektywę tak, jak to robi realowa Unia. Ewentualnie możecie wydać "Egzamplarz" (stworzyłem to słowo z angielskiego "example", czyli przykład), który byłby wzorem aktu prawnego, które każde państwo członkowskie powinno u siebie przyjąć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „I kadencja”