Rocznica niepodległości Hawilandu

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Rocznica niepodległości Hawilandu

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Równo rok temu Powstał Hawiland. Czas szybko mija, i mimo różnych trudności Hawiland dalej się trzyma, i mam nadzieję że będzie się dalej trzymał. Orędzie z tej okazji przesyłam poniżej:

[attachment=0]Dokument bez tytułu_page-0001.jpg[/attachment]/monthly_2023_06/2092503622_Dokumentbeztytuu_page-0001.jpg.df0c65187221b47c1787a6d84e26a87b.jpg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty RO3522
Newbie
Newbie

Re: Rocznica niepodległości Hawilandu

Post autor: Użytkownik Usunięty RO3522 »

Dziękuje w imieniu Postanu i Autonomii Wyspiarskiej za dobrą władzę! Viva Hawiland!
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Hawiand ma rok, to nie ulega wątpliwości. Jednocześnie tak dużo się podczas tego roku działo, że mógłbym przysiąc o co najmniej paroletniej współpracy kiriańsko-hawilandzkiej. Pamiętam jak dziś moment, kiedy na discordzie międzymikronacyjnym przeczytałem o Hawilandzie, a niedługo potem otrzymałem informację w prywatnej firmy panowie o nowym państwie lokujacym się nie dość że obok Kirianii, to jeszcze na podstawie mapy z zaznaczoną Kirianią. 

Od tamtej chwili relacje obu nacji rozwinęły się tak bardzo, że przestałem się dziwić, kiedy na forach innych mikronacji nazywano nas zbiorczo "Kirianią i Hawilandem". Hawilandczycy, a szczególnie Tadeusz byli dla mnie ogromnym wsparciem w rozwijaniu Suwerennej. Nie sposób zliczyć wiadomości wymienionych między nami na próbie, i to dosłownie, bo wyszukiwarka często odmawia posłuszeństwa i nie pokazuje nic, ale jeśli działa, to ukazane liczby są ogromne. 

Przypieczętowaniem wspólnej ścieżki było również dołączenie na to samo, nordackie forum, gdzie dziś możemy świętować uroczystą rocznicę. Nic nie wskazuje także na szybkie zakończenie tej współpracy, mam więc nadzieję na wspólne odejście z uniwersum mikronacji za x lat, tak jak w mniej więcej tym samym czasie wstąpiliśmy.

Slava Havilandóo! Niech żyje Hawiland!

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Apprentice
Apprentice

Post autor: Artur Kardacz »

W imieniu Jego Wspaniałomyślności oraz wszystkich obywateli Związku Winkukijskiego, pragnę złożyć Hawilandowi najserdeczniejsze życzenia z okazji rocznicy niepodległości. Oby wytrwałość i chęć rozwoju nie opuszczała Was nigdy. Niech żyje Hawiland!

(-) A. Kardacz

Minister Stanu ZW
Awatar użytkownika
Aleksander von Kruk
Rookie
Rookie

Post autor: Aleksander von Kruk »

Kiedy to minęło? ?
Awatar użytkownika
Bolesław Lwie Serce
Apprentice
Apprentice

Post autor: Bolesław Lwie Serce »

Aleksander von Kruk pisze: 19 cze 2023, 16:51Kiedy to minęło? ?

No wlasnie XD

Wiwat!
(-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland". 
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

[attachment=0]List Gratulacyjny Hawiland.png[/attachment]/monthly_2023_06/1877938121_ListGratulacyjnyHawiland.png.751aa76ef50bebdd85c3727d38049246.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn