A co gdyby tak zakazać teleportacji?

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233514
Contributor
Contributor

Re: A co gdyby tak zakazać teleportacji?

Post autor: Użytkownik Usunięty 233514 »

Waksman pisze: 22 sie 2023, 0:59No cóż, czasami tak się zdarza. Koniec końców dojdziemy do tego w czym się nie rozumiemy i pewnie to naprawimy ?

A Pan co uważa? Co tu jest tą niby uciążliwością?

Obawiam się, że pogłębicie stan niezrozumienia i stworzycie pozory naprawienia. ?

Ja w ogóle nie widzę problemu w tworzeniu narracji. Dodawanie na siłę namacalnych współczynników, na które rzekomo można wpływać, jest po prostu uciążliwe dla kreatora i dlla odbiorcy, bo ja mam wrażenie, że Państwo proponujecie coś takiego, że ktoś kreuje narracje i jeszcze ma zważać na ilość kilometrów z punktu A do punktu B, czy starczy mu paliwa, zważać na warunki atmosferyczne na zewnątrz pojazdu i we wnątrz pojazdu, czy osobnik z boku piernął, czy zamrugał 5 razy czy 10... Cisną się na usta 4 słowa - k_ _ _a ich j_ _ _ ana mać. Proszę o wybaczenie, ale ja tak to widzę. ?
Awatar użytkownika
Contributor
Contributor

Psst... Przerzućcie sobie tę dyskusję do Kongresu, bo to jest kwestia polityczna... No wiecie - nakazy i zakazy...
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Doceniam szczerość. Dlatego właśnie rozmawiamy, żeby wyeliminować to niedogodne ?myślenie o kilometrach?. Mikronacje były, są i będą ostoją kreatywności i dowolności w tworzeniu narracji i dyskusji. Jednocześnie chcemy zachować chociaż trochę realizmu, dlatego teraz dyskutujemy o takim systemie, który wyeliminuje ten element fantastyki.

Faktycznie, pewne elementy w tym kształcie wydają się być uciążliwe, ale my musimy wspólnie dojść do takiego momentu, w którym ta uciążliwość przestanie nią być. Uciążliwy system to nie coś, co chcemy wprowadzić. To ma zachęcić, a nie przeciwnie.

Hieronim Bryz pisze: 22 sie 2023, 1:21Psst... Przerzućcie sobie tę dyskusję do Kongresu, bo to jest kwestia polityczna... No wiecie - nakazy i zakazy...

Na razie jest to swobodna dyskusja. Jak tutaj dojdziemy do czegokolwiek to wtedy przejdzie się z tym do Kongresu ?
Awatar użytkownika
Contributor
Contributor

Waksman pisze: 22 sie 2023, 1:24Jednocześnie chcemy zachować chociaż trochę realizmu, dlatego teraz dyskutujemy o takim systemie, który wyeliminuje ten element fantastyki.

System ogranicza, a fantastyka nie. A jak ktoś na kocie czy psie przyjedzie? To co? Jebnięty czy też jebnięta? Bendzi z Sarmacji dronem nadlatuje w jednej dłoni trzymając drona, a w drugie pilota do niego. Czy otrzymał pozwolenie na przelot czy nie? Proszę wysłać komunikat, żeby lądował, bo jak nie, to go zestrzelimy. ????  
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Hieronim Bryz pisze: 22 sie 2023, 1:36System ogranicza, a fantastyka nie. A jak ktoś na kocie czy psie przyjedzie? To co? Jebnięty czy też jebnięta? Bendzi z Sarmacji dronem nadlatuje w jednej dłoni trzymając drona, a w drugie pilota do niego. Czy otrzymał pozwolenie na przelot czy nie? Proszę wysłać komunikat, żeby lądował, bo jak nie, to go zestrzelimy. ????  

Cóż, ani kot, ani pies nie są środkiem transportu, a przynajmniej ja o takich przypadkach nie słyszałem. System według mnie nie nakłada na użytkownika aż tak dużego ograniczenia. Jedyne co to taką bramkę realizmu, żeby chociaż jego cześć zachować ?
Awatar użytkownika
Contributor
Contributor

Dla pcheł są. Kto wie, czy kot czy pies nie usiądzie przed klawą i się nie będzie klawo bawił. ?

Bramka realizmu? Czyli takie wchodzenie do szafy, żeby stworzyć coś w rodzaju Opowieści z Narnii? Jam jest fanem Jonathana Swifta i jego Podróży Gullivera, więc nie przekonuje mnie Pan, Panie Waksman. ?
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Hieronim Bryz pisze: 22 sie 2023, 1:56Dla pcheł są. Kto wie, czy kot czy pies nie usiądzie przed klawą i się nie będzie klawo bawił. ?

Bramka realizmu? Czyli takie wchodzenie do szafy, żeby stworzyć coś w rodzaju Opowieści z Narnii? Jam jest fanem Jonathana Swifta i jego Podróży Gullivera, więc nie przekonuje mnie Pan, Panie Waksman. ?

O widzisz, to z tym systemem będziesz sobie mógł podróżować jak ten Gulliver - samochodem, samolotem, statkiem albo pociągiem. Do wyboru, do koloru ?
Awatar użytkownika
Contributor
Contributor

Tylko w ładnym pudełku proszę mi go sprzedać, bo jak nie, to się obrażę i wyjdę mówiąc - sam se jedź tym rzęchem. ?
Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Dobry pomysł.