Religia państwowa tudzież dominująca

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233517
Explorer
Explorer

Re: Religia państwowa tudzież dominująca

Post autor: Użytkownik Usunięty 233517 »

Włodzimierz Surmiak pisze: 22 maja 2024, 23:51Mój Bóg też wszystkich kocha, nawet Pana i wierzy w to, że każdy kiedyś wyjdzie na prostą i pozbędzie się grzechu. 

To czemu jeśli Pana Bóg nas kocha, to każe nam się zmieniać? Czemu głosi Pan przeciwko LGBT i innych mniejszościach? Czy to jest hipokryzja? 
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233518
Rookie
Rookie

Post autor: Użytkownik Usunięty 233518 »

Waksman pisze: 22 maja 2024, 23:55No to świetnie. Obawiam się jednak, że Pana Bóg z moim średnio by się dogadał. Ale fajnie, że mamy swoich Bogów ?

Bóg jest jeden jedyny prawdziwy. 
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop
Apprentice
Apprentice

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Włodzimierz Surmiak pisze: 22 maja 2024, 17:48Kościoła

Którego? ?
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Waksman pisze: 22 maja 2024, 23:46Jestem już po jednym zamachu. Jak to mówią - umarłem, ale przeżyłem

Czy mowa o słynnym zamachu Taka Sewybrała?
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Kamiljan de Harlin pisze: 23 maja 2024, 13:19Czy mowa o słynnym zamachu Taka Sewybrała?

Nie. Mowa o słynnym zamachu zorganizowanym przez Ferdynanda Dugosza. Na szczęście mu się nie udało.

// Kontekst historyczny - Dugosz w I FN (pod innymi personaliami) zgadał się z Wespuccim, że trzeba mnie zabić nie mówiąc mi o tym i licząc na to, że ja się na to zgodzę. Wespucci widząc mój "wkurw" się wycofał i próbował odkręcić, a Dugosz się obraził XD. To było przy odsłonięciu mojego pomnika na Aleji Sław i Sławków w Krasnodarsku w Volkianie.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2024, 13:25 przez Użytkownik Usunięty 233511, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Herbaciarnia "U Arkadiusza"”