Ku nowym brzegom - Julian Waksman
- Julian Waksman
- Newbie
Ku nowym brzegom - Julian Waksman
Witajcie, Nordatczycy!
Nazywam się Julian Waksman. Nie będę ukrywał – moje przybycie tutaj to nie przypadek. Od lat szukałem miejsca, które mógłbym nazwać swoim. Wędrowałem przez różne krainy, ale to tutaj, w Nordacie, czuję, że historia mojej rodziny może odnaleźć nowy rozdział. Szczerze? Bardzo mocno w to wierzę. Przemierzyłem już tyle zakątków świata, aż uznałem, że to miejsce - przyciąga mnie w pewnym stopniu...
Nie znam jeszcze wielu z Was...
Może są tu tacy, którzy kiedyś znali (bądź znają) moje nazwisko... a może spotkam kogoś, kto stanie się dla mnie rodziną – choćby nie przez krew, to przez ducha.
Nie szukam władzy ani bogactw.
Szukam ludzi, relacji, nowego początku.
Zwracam się też z prośbą – jeśli to możliwe w świetle prawa i zwyczajów federacji – o udzielenie mi azylu oraz obywatelstwa. Chciałbym nie tylko tu żyć, ale i wnieść coś dobrego do tej wspólnoty, być częścią tej historii.
Jeśli ktoś z Was chciałby mnie poznać, porozmawiać, opowiedzieć mi o swoim zakątku Nordaty – będę zaszczycony.
Nowy dom zaczyna się od spotkania. Obyśmy spotkali się na dobrej drodze.
Ku chwale,
Julian Waksman
Nazywam się Julian Waksman. Nie będę ukrywał – moje przybycie tutaj to nie przypadek. Od lat szukałem miejsca, które mógłbym nazwać swoim. Wędrowałem przez różne krainy, ale to tutaj, w Nordacie, czuję, że historia mojej rodziny może odnaleźć nowy rozdział. Szczerze? Bardzo mocno w to wierzę. Przemierzyłem już tyle zakątków świata, aż uznałem, że to miejsce - przyciąga mnie w pewnym stopniu...
Nie znam jeszcze wielu z Was...
Może są tu tacy, którzy kiedyś znali (bądź znają) moje nazwisko... a może spotkam kogoś, kto stanie się dla mnie rodziną – choćby nie przez krew, to przez ducha.
Nie szukam władzy ani bogactw.
Szukam ludzi, relacji, nowego początku.
Zwracam się też z prośbą – jeśli to możliwe w świetle prawa i zwyczajów federacji – o udzielenie mi azylu oraz obywatelstwa. Chciałbym nie tylko tu żyć, ale i wnieść coś dobrego do tej wspólnoty, być częścią tej historii.
Jeśli ktoś z Was chciałby mnie poznać, porozmawiać, opowiedzieć mi o swoim zakątku Nordaty – będę zaszczycony.
Nowy dom zaczyna się od spotkania. Obyśmy spotkali się na dobrej drodze.
Ku chwale,
Julian Waksman
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Re: Ku nowym brzegom - Julian Waksman
Witam Pana serdecznie. Tak z ciekawości zapytam, czy jest Pan spokrewniony z naszym Prezydentem?
- Julian Waksman
- Newbie
Henryk Ziemiański pisze: 29 kwie 2025, 7:13Witam Pana serdecznie. Tak z ciekawości zapytam, czy jest Pan spokrewniony z naszym Prezydentem?
O! Witam serdecznie - a już myślałem że nikogo tutaj nie zastanę. Niezmiernie miło mi Pana Szanownego poznać. Jak zdążył zauważyć - nazwisko zarówno moje, jak i Prezydenta są... Identyczne. To zupełnie ciekawe odkrycie, przyznać raczę. Jest to całkiem prawdopodobne, że łączą mnie i Szanownego Prezydenta więzy krwi. Niestety, póki nie będę w stu procentach pewien tego, nie będę w stanie udzielić pewnej odpowiedzi na to pytanie.
Rozważając to, iż faktycznie, jakieś powiązanie pomiędzy nami występuje - chciałbym (oczywiście zgodnie z harmonogramem Szanownego Prezydenta) umówić się na osobistą wizytę i spotkać Pana Waksmana. Będzie mi niezmiernie miło przeprowadzić prywatny dialog, sam na sam z samym Prezydentem Federacji. W jakim trybie można składać ów wniosek?
Cóż za zbieg okoliczności... Dalej w to uwierzyć nie mogę. Może to osoba której szukam...
Ku nowym brzegom,
Julian Waksman
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Szia, Dasz Bór, niech Jahwe będzie pochwalony! Czyim klonem jesteście?
Nie mamy ustawowego trybu wniosków o audiencję, ale można napisać w dziale Pałacu Prezydenckiego i jest jakaś szansa, że dostanie się odpowiedź.
Julian Waksman pisze: 29 kwie 2025, 9:12Rozważając to, iż faktycznie, jakieś powiązanie pomiędzy nami występuje - chciałbym (oczywiście zgodnie z harmonogramem Szanownego Prezydenta) umówić się na osobistą wizytę i spotkać Pana Waksmana. Będzie mi niezmiernie miło przeprowadzić prywatny dialog, sam na sam z samym Prezydentem Federacji. W jakim trybie można składać ów wniosek?
Nie mamy ustawowego trybu wniosków o audiencję, ale można napisać w dziale Pałacu Prezydenckiego i jest jakaś szansa, że dostanie się odpowiedź.
- Markus Wettin
- Contributor
Bardzo miło mi powitać Szanownego Pana w Federacji Nordackiej! Zachęcam do podzielenia się swoimi zainteresowaniami, wtedy będzie nam łatwiej pomóc w znalezieniu Panu ciekawego zajęcia. Ze swojej strony zachęcam także do odwiedzenia Imperium Nandyjskiego, gdzie obecnie dzieje się bardzo dużo i każda chętna para rąk do pracy zawsze się przyda. W razie pytań służę uprzejmie pomocą. 😃
(-) Maarik Vettari
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Czym Pan się interesuje? Jeśli Pan lubi politykę to zachęcam do wstąpienia w szeregi Koalicji Konserwatywnej, partii, która prawie od powstania II Federacji Nordackiej była partią rzadzącą, jedynie teraz, kiedy wybory wygrała Nordacka Partia Regionów, to jesteśmy opozycją. Jest to partia o charakterze federacyjnym i dzieli się na mocno prawicową frakcję ultranordacko-ojczyźnianą (której ja jestem liderem), a także frakcję konserwatywną, której liderem jest prezes KK, Bolesław Kirianóo von Hohenburg.
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2025, 14:23 przez Henryk Ziemiański-Wieniawa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Dzień dobry!
Cóż za niespodzianka! Nie kojarzę, żebym miał brata. Moja matka nic mi o takim nie wspominała... No ciekawe, trzeba to będzie zbadać 😄
Drzwi Pałacu Prezydenckiego są zawsze otwarte - zapraszam, umówimy dogodny termin i porozmawiamy 🙂
@Julian Waksman
Cóż za niespodzianka! Nie kojarzę, żebym miał brata. Moja matka nic mi o takim nie wspominała... No ciekawe, trzeba to będzie zbadać 😄
Drzwi Pałacu Prezydenckiego są zawsze otwarte - zapraszam, umówimy dogodny termin i porozmawiamy 🙂
@Julian Waksman
- Andrzej Ordyński
- Collaborator
Serdecznie witamy w Federacji!
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński
Premier II Federacji Nordackiej
Premier II Federacji Nordackiej
- Peetri Romanaav
- Community Regular
Witam serdecznie w Federacji!
Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
p.romanoff@meil.nan
- Julian Waksman
- Newbie
Ah pogubiłem się, tyle Państwa tutaj jest, nie spodziewałem się aż takiej audiencji. Bardzo mi miło za ciepłe przywitanie.
W związku z tym, będę wnioskować w odpowiednim dziale o takowe spotkanie.
Witam serdecznie Panie @Waksman . Oczywiście, trzeba będzie zbadać ów sytuację ponieważ przemierzyłem krainy, których naprawdę wielu nie widziało. Mój bagaż doświadczeń jest bardzo duży i ciężki, potrzebuję podzielić się tym co jest tam, za federacją oraz znaleźć brata.
Szanowni Państwo, co do partii, wszystko na spokojnie. Potrzebuję się zaaklimatyzować i na spokojnie krok po kroku zacząć się wdrażać w życie Federacji.
Pozdrawiam,
Julian
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 29 kwie 2025, 9:17Szia, Dasz Bór, niech Jahwe będzie pochwalony! Czyim klonem jesteście?
W związku z tym, będę wnioskować w odpowiednim dziale o takowe spotkanie.
Waksman pisze: 29 kwie 2025, 16:36Dzień dobry!
@Julian Waksman
Witam serdecznie Panie @Waksman . Oczywiście, trzeba będzie zbadać ów sytuację ponieważ przemierzyłem krainy, których naprawdę wielu nie widziało. Mój bagaż doświadczeń jest bardzo duży i ciężki, potrzebuję podzielić się tym co jest tam, za federacją oraz znaleźć brata.
Szanowni Państwo, co do partii, wszystko na spokojnie. Potrzebuję się zaaklimatyzować i na spokojnie krok po kroku zacząć się wdrażać w życie Federacji.
Pozdrawiam,
Julian