Ku nowym brzegom - Julian Waksman

Jesteś nowy? Przywitaj się z nami!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Julian Waksman
Newbie
Newbie

Ku nowym brzegom - Julian Waksman

Post autor: Julian Waksman »

Witajcie, Nordatczycy!

Nazywam się Julian Waksman. Nie będę ukrywał – moje przybycie tutaj to nie przypadek. Od lat szukałem miejsca, które mógłbym nazwać swoim. Wędrowałem przez różne krainy, ale to tutaj, w Nordacie, czuję, że historia mojej rodziny może odnaleźć nowy rozdział. Szczerze? Bardzo mocno w to wierzę. Przemierzyłem już tyle zakątków świata, aż uznałem, że to miejsce - przyciąga mnie w pewnym stopniu...

Nie znam jeszcze wielu z Was...

Może są tu tacy, którzy kiedyś znali (bądź znają) moje nazwisko... a może spotkam kogoś, kto stanie się dla mnie rodziną – choćby nie przez krew, to przez ducha.

Nie szukam władzy ani bogactw.

Szukam ludzi, relacji, nowego początku.

Zwracam się też z prośbą – jeśli to możliwe w świetle prawa i zwyczajów federacji – o udzielenie mi azylu oraz obywatelstwa. Chciałbym nie tylko tu żyć, ale i wnieść coś dobrego do tej wspólnoty, być częścią tej historii.

Jeśli ktoś z Was chciałby mnie poznać, porozmawiać, opowiedzieć mi o swoim zakątku Nordaty – będę zaszczycony.

Nowy dom zaczyna się od spotkania. Obyśmy spotkali się na dobrej drodze.

Ku chwale,

Julian Waksman
Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Re: Ku nowym brzegom - Julian Waksman

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Witam Pana serdecznie. Tak z ciekawości zapytam, czy jest Pan spokrewniony z naszym Prezydentem? 
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Julian Waksman
Newbie
Newbie

Henryk Ziemiański pisze: 29 kwie 2025, 7:13Witam Pana serdecznie. Tak z ciekawości zapytam, czy jest Pan spokrewniony z naszym Prezydentem? 

O! Witam serdecznie - a już myślałem że nikogo tutaj nie zastanę. Niezmiernie miło mi Pana Szanownego poznać. Jak zdążył zauważyć - nazwisko zarówno moje, jak i Prezydenta są... Identyczne. To zupełnie ciekawe odkrycie, przyznać raczę. Jest to całkiem prawdopodobne, że łączą mnie i Szanownego Prezydenta więzy krwi. Niestety, póki nie będę w stu procentach pewien tego, nie będę w stanie udzielić pewnej odpowiedzi na to pytanie. 

Rozważając to, iż faktycznie, jakieś powiązanie pomiędzy nami występuje - chciałbym (oczywiście zgodnie z harmonogramem Szanownego Prezydenta) umówić się na osobistą wizytę i spotkać Pana Waksmana. Będzie mi niezmiernie miło przeprowadzić prywatny dialog, sam na sam z samym Prezydentem Federacji. W jakim trybie można składać ów wniosek?

Cóż za zbieg okoliczności... Dalej w to uwierzyć nie mogę. Może to osoba której szukam...

Ku nowym brzegom,

Julian Waksman
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Szia, Dasz Bór, niech Jahwe będzie pochwalony! Czyim klonem jesteście?

Julian Waksman pisze: 29 kwie 2025, 9:12Rozważając to, iż faktycznie, jakieś powiązanie pomiędzy nami występuje - chciałbym (oczywiście zgodnie z harmonogramem Szanownego Prezydenta) umówić się na osobistą wizytę i spotkać Pana Waksmana. Będzie mi niezmiernie miło przeprowadzić prywatny dialog, sam na sam z samym Prezydentem Federacji. W jakim trybie można składać ów wniosek?

Nie mamy ustawowego trybu wniosków o audiencję, ale można napisać w dziale Pałacu Prezydenckiego i jest jakaś szansa, że dostanie się odpowiedź.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Markus Wettin
Contributor
Contributor

Post autor: Markus Wettin »

Bardzo miło mi powitać Szanownego Pana w Federacji Nordackiej! Zachęcam do podzielenia się swoimi zainteresowaniami, wtedy będzie nam łatwiej pomóc w znalezieniu Panu ciekawego zajęcia. Ze swojej strony zachęcam także do odwiedzenia Imperium Nandyjskiego, gdzie obecnie dzieje się bardzo dużo i każda chętna para rąk do pracy zawsze się przyda. W razie pytań służę uprzejmie pomocą. 😃
(-) Maarik Vettari
Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Czym Pan się interesuje? Jeśli Pan lubi politykę to zachęcam do wstąpienia w szeregi Koalicji Konserwatywnej, partii, która prawie od powstania II Federacji Nordackiej była partią rzadzącą, jedynie teraz, kiedy wybory wygrała Nordacka Partia Regionów, to jesteśmy opozycją. Jest to partia o charakterze federacyjnym i dzieli się na mocno prawicową frakcję ultranordacko-ojczyźnianą (której ja jestem liderem), a także frakcję konserwatywną, której liderem jest prezes KK, Bolesław Kirianóo von Hohenburg. 
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2025, 14:23 przez Henryk Ziemiański-Wieniawa, łącznie zmieniany 1 raz.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Dzień dobry!

Cóż za niespodzianka! Nie kojarzę, żebym miał brata. Moja matka nic mi o takim nie wspominała... No ciekawe, trzeba to będzie zbadać 😄

Drzwi Pałacu Prezydenckiego są zawsze otwarte - zapraszam, umówimy dogodny termin i porozmawiamy 🙂

@Julian Waksman
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Post autor: Andrzej Ordyński »

Serdecznie witamy w Federacji! 
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

Witam serdecznie w Federacji! 
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Julian Waksman
Newbie
Newbie

Ah pogubiłem się, tyle Państwa tutaj jest, nie spodziewałem się aż takiej audiencji. Bardzo mi miło za ciepłe przywitanie. 

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 29 kwie 2025, 9:17Szia, Dasz Bór, niech Jahwe będzie pochwalony! Czyim klonem jesteście?

Nie mamy ustawowego trybu wniosków o audiencję, ale można napisać w dziale Pałacu Prezydenckiego i jest jakaś szansa, że dostanie się odpowiedź.

W związku z tym, będę wnioskować w odpowiednim dziale o takowe spotkanie.

Waksman pisze: 29 kwie 2025, 16:36Dzień dobry!

Cóż za niespodzianka! Nie kojarzę, żebym miał brata. Moja matka nic mi o takim nie wspominała... No ciekawe, trzeba to będzie zbadać 😄

Drzwi Pałacu Prezydenckiego są zawsze otwarte - zapraszam, umówimy dogodny termin i porozmawiamy 🙂

@Julian Waksman

Witam serdecznie Panie @Waksman . Oczywiście, trzeba będzie zbadać ów sytuację ponieważ przemierzyłem krainy, których naprawdę wielu nie widziało. Mój bagaż doświadczeń jest bardzo duży i ciężki, potrzebuję podzielić się tym co jest tam, za federacją oraz znaleźć brata.

Szanowni Państwo, co do partii, wszystko na spokojnie. Potrzebuję się zaaklimatyzować i na spokojnie krok po kroku zacząć się wdrażać w życie Federacji.

Pozdrawiam,

Julian 
ODPOWIEDZ

Wróć do „Powitania”