I Posiedzenie Parlamentu Unijnego
- Femme Mystere
- Contributor
- Robert Drenin
- Community Regular
Re: I Posiedzenie Parlamentu Unijnego
W Czesnoradzie przynajmniej ogłoszenie zostało wystawione, ale spodziewam się raczej, że przynajmniej w Czesnoradzie nikt się raczej nie zgłosi. Więc z powołaniem UTA może być problem, chyba że znajdzie się kandydat z innych państw członkowskich.
Towarzysz Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
- Użytkownik Usunięty 233512
- Enthusiast
Jak nie jestem zbyt kontrowersyjny, to mogę sędziować z zastrzeżeniem, że:
- nie jestem prawnikiem,
- mam mocno ograniczony czas - czasem jestem w miarę aktywny, a czasem mogę tydzień nie mieć czasu na nic.
Więc decydujcie sami, mi obojętnie.
- nie jestem prawnikiem,
- mam mocno ograniczony czas - czasem jestem w miarę aktywny, a czasem mogę tydzień nie mieć czasu na nic.
Więc decydujcie sami, mi obojętnie.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2022, 14:49 przez Użytkownik Usunięty 233512, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Widzę, że temat jest niezwykle ciekawy i każdy się kwapi do dyskusji, dlatego proponuję po prostu puścić do państw członkowskich ten instruktaż rejestracji kandydatów i przejść do następnej debaty. Jeśli Jego Ekscelencja @Andrzej Płatonowicz Ordyński zgłosi się jako muratycki kandydat na sędziego UTA, to deklaruję swoje wsparcie dla tej kandydatury.
Co do uwspólnienia muratykich systemów: czy każda strona traktatu jest ZA tym rozwiązaniem? Alternatywnie możemy zostawić muratycką infrastrukturę Muratyce i stworzyć oddzielną unijną, na wypadek gdyby, nie daj Wanda, Unia kiedyś się posypała.
Co do uwspólnienia muratykich systemów: czy każda strona traktatu jest ZA tym rozwiązaniem? Alternatywnie możemy zostawić muratycką infrastrukturę Muratyce i stworzyć oddzielną unijną, na wypadek gdyby, nie daj Wanda, Unia kiedyś się posypała.

- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Jakby się nie daj Wanda Unia posypała to ja i tak zostaję na forum, chyba że mnie na taczkach wyniosą ?
Co do uwspólnienia - nie zmieniam zdania, dalej jestem za całkowitą integracją EI, UW, Kalendarza i innych takich. Ale to strona muratycka ma tu najwięcej do powiedzenia.
Co do uwspólnienia - nie zmieniam zdania, dalej jestem za całkowitą integracją EI, UW, Kalendarza i innych takich. Ale to strona muratycka ma tu najwięcej do powiedzenia.
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Kamiljan de Harlin pisze: 28 gru 2022, 14:05Co do uwspólnienia muratykich systemów: czy każda strona traktatu jest ZA tym rozwiązaniem? Alternatywnie możemy zostawić muratycką infrastrukturę Muratyce i stworzyć oddzielną unijną, na wypadek gdyby, nie daj Wanda, Unia kiedyś się posypała.
To już może zależeć w większości od pana @Waksman, jeżeli stwierdzi on że będzie on w stanie przystosować wszystkie nasze systemy takie jak Dziennik Ustaw, Ewidencja Instytucji itd itd.
Jeżeli zaś to nie będzie możliwe trzeba będzie zastanowić się nad innym rozwiązaniem i oddzielnych systemach samej unii.
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Powiem szczerze i od serca - bardziej na rękę dla mnie i samego NKI byłoby uwspólnienie systemów, bo jest to łatwiejsze i szybsze do ogarnięcia. Robiąc oddzielne systemy unijne trzeba się babrać z kodem, a wszyscy dobrze wiemy ile takie procedery potrafią trwać.
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Waksman pisze: 01 sty 2023, 17:04Powiem szczerze i od serca - bardziej na rękę dla mnie i samego NKI byłoby uwspólnienie systemów, bo jest to łatwiejsze i szybsze do ogarnięcia. Robiąc oddzielne systemy unijne trzeba się babrać z kodem, a wszyscy dobrze wiemy ile takie procedery potrafią trwać.
Dla mnie to czarna magia więc ja się tego nie tykam i zostawiam tym co się znają.?
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Skoro mamy zgodę, to można zacząć spisywać uchwały. Tylko jak nadać im moc prawną, jeśli Parlament ma funkcje doradcze? Może sformuujemy to jako traktat, który będzie ratyfikowany przez państwa zainteresowane udziałem w tych systemach?

- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Albo dyrektywę tak, jak to robi realowa Unia. Ewentualnie możecie wydać "Egzamplarz" (stworzyłem to słowo z angielskiego "example", czyli przykład), który byłby wzorem aktu prawnego, które każde państwo członkowskie powinno u siebie przyjąć.