"Opcja Konserwatywna" na efeńskiej scenie politycznej

Partia polityczna o charakterze federacyjnym

Umowa koalicyjna - https://kustosz.stempel.org.pl/1118/100895599741633278.pdf
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Re: "Opcja Konserwatywna" na efeńskiej scenie politycznej

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Waksman pisze: 09 sie 2023, 17:26Czyli jakie konkretnie to postulaty, jeśli można wiedzieć?

A można, jak najbardziej. W sumie to oba warunki spełniły tylko dwa postulaty, ale zawsze coś: promocja FN na mediach społecznościowych i dział na forum gdzie każdy może zbudować swoją narrację czy jakoś tak (jakiś program pokroju tego muratyckiego). Nic "ukradzionego" nie zostało wpisane, o czym można się przekonać np. czytając program.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Rising Star
Rising Star

Andrzej Płatonowicz Ordyński pisze: 09 sie 2023, 17:30Federacja i Bastion to wbrew pozorom nie muszą być projekty konkurencyjne, mogą być komplementarne, o ile nie pozwolimy na wbicie klina przez tych, którzy jak pies ogrodnika nie tylko sami nie chcą uczestniczyć w integracji, ale też nie chcą, by inni się integrowali (wszyscy wiemy o kim mowa). ?

Nie tylko na psy należy uważać, ale na potencjalnie destrukcyjne poglądy typu tych romanowowych, według których uczestniczyć w integracji to jak najbardziej, ale w Bastionie (poza Bastionem łajzy i adminofaszyści). Martwi mnie, że jest (niewielka) szansa, że prezydentem mojego kraju będzie ktoś kto myśli w ten sposób.

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Popieram zdanie Jego Imperatorskiej Mości Bolesława.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 09 sie 2023, 18:32Nie tylko na psy należy uważać, ale na potencjalnie destrukcyjne poglądy typu tych romanowowych, według których uczestniczyć w integracji to jak najbardziej, ale w Bastionie (poza Bastionem łajzy i adminofaszyści). Martwi mnie, że jest (niewielka) szansa, że prezydentem mojego kraju będzie ktoś kto myśli w ten sposób.

Panie Bolesławie, zdążyłem się wytłumaczyć co miałem na myśli i przeprosić za swoje stwierdzenie. Nie mniej miałem tutaj na myśli problem czerwonych, którzy odeszli ze stowarzyszenia i dalszego jednoczenia Nordaty pod flagą Federacji Nordackiej. Dlatego chciałem określić Bastion jako liberalne miejsce.

Proszę też pamiętać, że byłem Prezydentem Muratyki, mimo że jestem brodryjczykiem, a sam @Waksman bardzo dobrze wspomina okres mojego rządzenia w tym kraju. Mimo, że byłem z innego kraju nie anektowałem jego kraju, nie zmieniłem konstytucji na antymuratycką etc..

Także jeśli w jednym miejscu źle się wytłumaczyłem i przeprosiłem to zrobię to jeszcze tu. PRZEPRASZAM, szanowni państwo. 
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Rising Star
Rising Star

Piotr Romanow pisze: 09 sie 2023, 18:42Panie Bolesławie, zdążyłem się wytłumaczyć co miałem na myśli i przeprosić za swoje stwierdzenie. Nie mniej miałem tutaj na myśli problem czerwonych, którzy odeszli ze stowarzyszenia i dalszego jednoczenia Nordaty pod flagą Federacji Nordackiej. Dlatego chciałem określić Bastion jako liberalne miejsce.

Proszę też pamiętać, że byłem Prezydentem Muratyki, mimo że jestem brodryjczykiem, a sam @Waksman bardzo dobrze wspomina okres mojego rządzenia w tym kraju. Mimo, że byłem z innego kraju nie anektowałem jego kraju, nie zmieniłem konstytucji na antymuratycką etc..

Także jeśli w jednym miejscu źle się wytłumaczyłem i przeprosiłem to zrobię to jeszcze tu. PRZEPRASZAM, szanowni państwo. 

Ależ mi nie chodzi o próbę aneksji FN do Bastionu, tylko tak jak już pisałem w odpowiedzi u was na forum, burzę się gdy widzę zamiast rozmawiania o współpracy rozmowy "u kogo na chacie".

PS: Ja pańskiej prezydentury dobrze nie wspominam, ale nie silę się na obiektywność ?

Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leonid Repulijski »

Towarzyszu Romanow, ale po co mamy iść na Bastion, skoro mamy takie super forum...? Straciliście w moich oczach, mimo przeprosin.

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233512
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Użytkownik Usunięty 233512 »

Ja tylko chciałbym zaznaczyć, że Bastion nie ma ambicji centralizacyjnych, nikogo nie namawia na przejście na swoje forum, a tak naprawdę to nie może prowadzić żadnej polityki, bo jest tylko forum i stroną na której działają chętne mikronacje. Bastion nie ma liderów, ani reprezentantów, a administracja ogranicza się tylko do administrowania. Proszę o tym pamiętać, by nie brać czyichkolwiek prywatnych wypowiedzi (lub wypowiedzi przedstawicieli poszczególnych państw działających na forum Bastionu) jako oficjalnych enuncjacji.
Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

Post autor: AleksanderNovak »

"do czego nam Sarmacja w 2023 roku?" Dobre pytanie! Ja bym przemianował Sarmację na poligon wojskowy, nuklearny poligon wojskowy. Nie no żartuję. NAJBARDZIEJ zainteresował mnie postulat interwencji w Westlandzie. Chyba zapomnieliście, że to integralne terytorium Insulii! Która jest w Organizacji Bezpieczeństwa Państw Nordaty! Nie jestem pewny, czy interwencja obcych wojsk w terytorium Insulii jest komukolwiek potrzebna! Szczególnie jeśli jest tam obecnie konflikt wewnętrzny, należy go rozwiązać lokalnie a nie wprowadzać tam obce wojska! Dlaczego politycy z Federacji Nordackiej chcą grzebać w obcym państwie?
Awatar użytkownika
Rising Star
Rising Star

Bo im na to pozwolono? W sensie cała ta akcja ma przyciągnąć aktywność do Westlandu czy coś. Co za ironia losu, że Zbuntowana Prowincja tak się znowu przyczepiła do tej Insulii.

W ogóle jeszcze jedno. Kto ci powiedział, że FN chce anektować Repujerstan? Tobie naprawdę wydaje się, że zawracamy sobie głowę choćby wyrażeniem chęci zajęcia tego wypierdka? XDDDDD

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Post autor: Tadeusz I Wielki »

AleksanderNovak pisze: 10 sie 2023, 15:58"do czego nam Sarmacja w 2023 roku?" Dobre pytanie! Ja bym przemianował Sarmację na poligon wojskowy, nuklearny poligon wojskowy. Nie no żartuję. NAJBARDZIEJ zainteresował mnie postulat interwencji w Westlandzie. Chyba zapomnieliście, że to integralne terytorium Insulii! Która jest w Organizacji Bezpieczeństwa Państw Nordaty! Nie jestem pewny, czy interwencja obcych wojsk w terytorium Insulii jest komukolwiek potrzebna! Szczególnie jeśli jest tam obecnie konflikt wewnętrzny, należy go rozwiązać lokalnie a nie wprowadzać tam obce wojska! Dlaczego politycy z Federacji Nordackiej chcą grzebać w obcym państwie?

W sumie to z poligonem wojskowym to bardzo dobry pomysł ? (to sarkazm)
Ostatnio zmieniony 10 sie 2023, 16:07 przez Tadeusz I Wielki, łącznie zmieniany 1 raz.
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koalicja Konserwatywna”