A można, jak najbardziej. W sumie to oba warunki spełniły tylko dwa postulaty, ale zawsze coś: promocja FN na mediach społecznościowych i dział na forum gdzie każdy może zbudować swoją narrację czy jakoś tak (jakiś program pokroju tego muratyckiego). Nic "ukradzionego" nie zostało wpisane, o czym można się przekonać np. czytając program.
"Opcja Konserwatywna" na efeńskiej scenie politycznej
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Re: "Opcja Konserwatywna" na efeńskiej scenie politycznej
A można, jak najbardziej. W sumie to oba warunki spełniły tylko dwa postulaty, ale zawsze coś: promocja FN na mediach społecznościowych i dział na forum gdzie każdy może zbudować swoją narrację czy jakoś tak (jakiś program pokroju tego muratyckiego). Nic "ukradzionego" nie zostało wpisane, o czym można się przekonać np. czytając program.
- Rising Star
Andrzej Płatonowicz Ordyński pisze: 09 sie 2023, 17:30Federacja i Bastion to wbrew pozorom nie muszą być projekty konkurencyjne, mogą być komplementarne, o ile nie pozwolimy na wbicie klina przez tych, którzy jak pies ogrodnika nie tylko sami nie chcą uczestniczyć w integracji, ale też nie chcą, by inni się integrowali (wszyscy wiemy o kim mowa). ?
Nie tylko na psy należy uważać, ale na potencjalnie destrukcyjne poglądy typu tych romanowowych, według których uczestniczyć w integracji to jak najbardziej, ale w Bastionie (poza Bastionem łajzy i adminofaszyści). Martwi mnie, że jest (niewielka) szansa, że prezydentem mojego kraju będzie ktoś kto myśli w ten sposób.
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Popieram zdanie Jego Imperatorskiej Mości Bolesława.
- Peetri Romanaav
- Community Regular
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 09 sie 2023, 18:32Nie tylko na psy należy uważać, ale na potencjalnie destrukcyjne poglądy typu tych romanowowych, według których uczestniczyć w integracji to jak najbardziej, ale w Bastionie (poza Bastionem łajzy i adminofaszyści). Martwi mnie, że jest (niewielka) szansa, że prezydentem mojego kraju będzie ktoś kto myśli w ten sposób.
Panie Bolesławie, zdążyłem się wytłumaczyć co miałem na myśli i przeprosić za swoje stwierdzenie. Nie mniej miałem tutaj na myśli problem czerwonych, którzy odeszli ze stowarzyszenia i dalszego jednoczenia Nordaty pod flagą Federacji Nordackiej. Dlatego chciałem określić Bastion jako liberalne miejsce.
Proszę też pamiętać, że byłem Prezydentem Muratyki, mimo że jestem brodryjczykiem, a sam @Waksman bardzo dobrze wspomina okres mojego rządzenia w tym kraju. Mimo, że byłem z innego kraju nie anektowałem jego kraju, nie zmieniłem konstytucji na antymuratycką etc..
Także jeśli w jednym miejscu źle się wytłumaczyłem i przeprosiłem to zrobię to jeszcze tu. PRZEPRASZAM, szanowni państwo.
Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
p.romanoff@meil.nan
- Rising Star
Piotr Romanow pisze: 09 sie 2023, 18:42Panie Bolesławie, zdążyłem się wytłumaczyć co miałem na myśli i przeprosić za swoje stwierdzenie. Nie mniej miałem tutaj na myśli problem czerwonych, którzy odeszli ze stowarzyszenia i dalszego jednoczenia Nordaty pod flagą Federacji Nordackiej. Dlatego chciałem określić Bastion jako liberalne miejsce.
Proszę też pamiętać, że byłem Prezydentem Muratyki, mimo że jestem brodryjczykiem, a sam @Waksman bardzo dobrze wspomina okres mojego rządzenia w tym kraju. Mimo, że byłem z innego kraju nie anektowałem jego kraju, nie zmieniłem konstytucji na antymuratycką etc..
Także jeśli w jednym miejscu źle się wytłumaczyłem i przeprosiłem to zrobię to jeszcze tu. PRZEPRASZAM, szanowni państwo.
Ależ mi nie chodzi o próbę aneksji FN do Bastionu, tylko tak jak już pisałem w odpowiedzi u was na forum, burzę się gdy widzę zamiast rozmawiania o współpracy rozmowy "u kogo na chacie".
PS: Ja pańskiej prezydentury dobrze nie wspominam, ale nie silę się na obiektywność ?
- Leonid Repulijski
- Enthusiast
Towarzyszu Romanow, ale po co mamy iść na Bastion, skoro mamy takie super forum...? Straciliście w moich oczach, mimo przeprosin.
- Użytkownik Usunięty 233512
- Enthusiast
Ja tylko chciałbym zaznaczyć, że Bastion nie ma ambicji centralizacyjnych, nikogo nie namawia na przejście na swoje forum, a tak naprawdę to nie może prowadzić żadnej polityki, bo jest tylko forum i stroną na której działają chętne mikronacje. Bastion nie ma liderów, ani reprezentantów, a administracja ogranicza się tylko do administrowania. Proszę o tym pamiętać, by nie brać czyichkolwiek prywatnych wypowiedzi (lub wypowiedzi przedstawicieli poszczególnych państw działających na forum Bastionu) jako oficjalnych enuncjacji.
- AleksanderNovak
- Contributor
"do czego nam Sarmacja w 2023 roku?" Dobre pytanie! Ja bym przemianował Sarmację na poligon wojskowy, nuklearny poligon wojskowy. Nie no żartuję. NAJBARDZIEJ zainteresował mnie postulat interwencji w Westlandzie. Chyba zapomnieliście, że to integralne terytorium Insulii! Która jest w Organizacji Bezpieczeństwa Państw Nordaty! Nie jestem pewny, czy interwencja obcych wojsk w terytorium Insulii jest komukolwiek potrzebna! Szczególnie jeśli jest tam obecnie konflikt wewnętrzny, należy go rozwiązać lokalnie a nie wprowadzać tam obce wojska! Dlaczego politycy z Federacji Nordackiej chcą grzebać w obcym państwie?
- Rising Star
Bo im na to pozwolono? W sensie cała ta akcja ma przyciągnąć aktywność do Westlandu czy coś. Co za ironia losu, że Zbuntowana Prowincja tak się znowu przyczepiła do tej Insulii.
W ogóle jeszcze jedno. Kto ci powiedział, że FN chce anektować Repujerstan? Tobie naprawdę wydaje się, że zawracamy sobie głowę choćby wyrażeniem chęci zajęcia tego wypierdka? XDDDDD
W ogóle jeszcze jedno. Kto ci powiedział, że FN chce anektować Repujerstan? Tobie naprawdę wydaje się, że zawracamy sobie głowę choćby wyrażeniem chęci zajęcia tego wypierdka? XDDDDD
- Tadeusz I Wielki
- Collaborator
AleksanderNovak pisze: 10 sie 2023, 15:58"do czego nam Sarmacja w 2023 roku?" Dobre pytanie! Ja bym przemianował Sarmację na poligon wojskowy, nuklearny poligon wojskowy. Nie no żartuję. NAJBARDZIEJ zainteresował mnie postulat interwencji w Westlandzie. Chyba zapomnieliście, że to integralne terytorium Insulii! Która jest w Organizacji Bezpieczeństwa Państw Nordaty! Nie jestem pewny, czy interwencja obcych wojsk w terytorium Insulii jest komukolwiek potrzebna! Szczególnie jeśli jest tam obecnie konflikt wewnętrzny, należy go rozwiązać lokalnie a nie wprowadzać tam obce wojska! Dlaczego politycy z Federacji Nordackiej chcą grzebać w obcym państwie?
W sumie to z poligonem wojskowym to bardzo dobry pomysł ? (to sarkazm)
Ostatnio zmieniony 10 sie 2023, 16:07 przez Tadeusz I Wielki, łącznie zmieniany 1 raz.
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski
Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com